Нехай будуть безпечними канікули

20 жовтня черкаські школярі відвідали незвичайний «Урок безпеки», де вони повторили найголовніші правила,  - як зберегти здоров’я та життя. На навчальне свято дітей запросили дорослі - керівники черкаського ТРЦ DEPO't Center та його магазинів: супермаркету «Фокстрот», дитячого розважального центру «Фентазі Таун», гіпермаркету «Делікат+» та магазину дитячих товарів «Чудо Острів».

  Час для цього свята був обраний невипадково: за декілька днів школярі йдуть на осінні канікули й ризик пригод та надзвичайних ситуацій за їх участі збільшується в рази. А невтішна статистика переконує у необхідності постійної профілактичної роботи серед дітей, адже в Черкаській області в 2016 році виникло 1007 пожеж, 26 з яких сталися через необережність дітей.

 

- Головна мета сьогоднішнього заходу – це звернути увагу дітвори на засоби безпеки. Вони мають розуміти ту небезпеку, яка поруч, і знати, як діяти та до кого звертатися у разі виникнення загрози, - сказав речник начальника управління ДСНС України у Черкаській області Костянтин Проценко. - Ми орієнтуємося на дітей, бо вони – наше майбутнє, їх здоров’я та життя – безцінні. 

Дорослі продумали "Урок безпеки"  у Черкасах до дрібниць! Чого вартий лише парад спеціальної аварійно-рятувальної техніки, що вилаштувалася перед ТРЦ DEPO't Center, та демонстрація роботи рятувальників, які на очах дітей спустилися зі стріхи ТРЦ з умовним потерпілим. Серйозною та вражаючою була розмова із дорослими рятувальниками та дітьми- героями, які допомогли вижити своєму ровеснику у надзвичайній ситуації. Школярі Зоя Коваль та Денис Скінтей з Умані врятували хлопчика, який послизнувся та упав у воду. Діти не розгубилися і тримали його, поки не прийшла допомога. А справжньому рятувальнику на Уроці безпеки «Фокстрот» вручив техніку для дому! Начальник піротехнічної групи, ліквідатор наслідків аварії на складах боєприпасів в Запорізькій та Харківській області, підполковник Володимир Кравець отримав подяку від мережі "Фокстрот" за службу людям та Україні. 


Не обійшлося на Уроці й без розваг: веселі ведучі – Лисичка та Рятувальник не мали відбою від бажаючих взяти участь у вікторинах та конкурсах на тему правил безпеки. Кожен клас отримав у подарунок диски з мультфільмами «Фокс і Трот поспішають на допомогу», а кмітливі учасники конкурсів - розклади уроків за мотивами мультфільму. Крім того, цього дня магазин «Фокстрот», що працює у DEPO't, цілий день демонстрував свій навчальний мультфільм на всіх телевізорах у торговому залі та дарував кульки дітям.

 «Ми з радістю підтримали ініціативу проведення «Уроків безпеки», започатковану Групою компаній «Фокстрот», оскільки це одна з форм взаємодії бізнесу з місцевими органами влади, що є нашим зобов`язанням у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю, - говорить співвласник черкаського ТРЦ DEPO't Center Світлана Трофімова, радник міського голови м.Черкаси на громадських засадах. – Але найголовніше – наше переконання, що щастя та комфорт панують лише в сім’ях, де радіють і сміються здорові діти. Зберегти їх здоров`я – завдання дорослих!»

Учасники Уроку безпеки у Черкасах пішли зі свята багатими – на подарунки, емоції та нові знання. Яскраве навчальне свято - це відмінний спосіб в доступній ігровій формі навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності, прищепити їм почуття відповідальності за власне та чуже життя і попередити нещасні випадки.

ГКФрозвиває бренди