Анонс Фотовиставки газети «День»

З 5 по 13 листопада у галереї «Лавра» буде працювати фотовиставка газети «День». Партнером мистецького фотоконкурсу вшосте став «Фокстрот» 

Цього року фотовиставка «Дня» вже вісімнадцята – знакова, адже вона проходить, коли «День» відзначає 20-річчя. За останні два десятиліття відбулося чимало подій, щось залишилось на узбіччі історії, а щось нині формує повістку дня. Фотоконкурс, який проводиться щорічно від 1999 року, є найяскравішою «зіркою» у сузір’ї соціальних проектів газети.  

За 17 років, поки триває цей фотолітопис, у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів, рахунок людей, які побачили наші світлини, певно, пішов на мільйони. 

 
Шаромова Наталя "Крапля щастя"

Символом XVIII Міжнародного фотоконкурсу «Дня» є вінок – метафора сім’ї. «Цей вінок тендітний тільки на перший погляд. Але усі знають, що зламати можна лише одну гілочку, а коли вони переплетені, гуртом – вони незламні», - пояснює свій задум художниця та автор символу Анна Гаврилюк. 

І цього року «День» отримав розкішний «вінок» зі світлин з усіх куточків країни. З понад 2400 світлин редакційне журі відібрало 350 кращих робіт як професіоналів, так і аматорів. Серед номінацій – «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів». На відкритті фотовиставки автори найбільш метафоричних і вражаючих знімків отримають цінні призи від партнерів. 

- Фотографія – це справжнє мистецтво передачі ідеї митця посередництвом фототехніки, тому логічною є підтримка кращих робіт бізнесом із мистецькою назвою, - зауважив генеральний директор Групи компаній «Фокстрот» Геннадій Виходцев. – Бажаємо колективу однодумців залишатися лідером в інформпросторі Україні, бути справжнім «вітаміном» для свідомості українського народу та горизонтом для прийняття рішень і формулювання висновків. 

Лебідь Олексій "Сила і ніжність"

Відзнака конкурсу «Дня» часто стає великою несподіванкою для самих переможців. Ось як відреагувала на свою перемогу Наталія Кравчук, володарка Призу Призів «Золотий День» XV фотоконкурсу, що проходив у 2013 році: «Я вперше здобула таку нагороду. Такого й не сподівалась, тож дуже приємно. Я не амбітний фотограф і практично не беру участі у різних фотоконкурсах. А от у конкурсі «Дня» – беру. Мені імпонує, що це український конкурс, що тут є багато робіт моїх колег і друзів. Я за те, щоб люди фотографували й мали від цього задоволення». Нагороду Наталія Кравчук здобула за політичний репортаж «YES». А за десять років до того вона вперше відправляла свою світлину на конкурс, але робота не пройшла відбір. Тож нам неймовірно приємно спостерігати за зростанням кращих українських майстрів фотографії. 

Ще один фотомитець - Євген Малолєтка отримав Приз Призів «Золотий День» у 2012 році. А у наступному, 2013-му, став володарем Гран-прі нашого конкурсу. Євген зізнався тоді: «Я щороку подаю роботи на цей конкурс, бо мені хочеться, щоб якомога більше людей їх побачили. Хочеться донести фотографію як мистецтво, а не як ілюстрацію до газетного тексту». До речі, нові роботи і Наталії, і Євгена можна буде побачити на XVIII фотоконкурсі «Дня».

 
Малолєтка Євген "Серце Карпат" (оз. Синевір)

- Непросто було «Дню» ствердити свій погляд на життя в Україні, відмінний від прилизаного «офіціозу». Але кращі журналістські пера і фотокамери працювали, щоб показати: у країні є сили, є люди, котрі стверджують справою – Україна гідна кращого життя, - стверджувала головний редактор газети «День» Лариса Івшина у 1999 році. Пройшло майже 20 років, і ми продовжуємо слідувати цій засаді. Закликаємо і вас подивитися на Україну очима «Дня». Запрошуємо вплести у наш «вінок» з важливих моментів життя країни свої думки і спостереження. 

Під час XVIII Міжнародної фотовиставки газети «День» у столичній галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1), яка триватиме з 5 по 13 листопада, традиційно можна буде придбати книжки з Бібліотеки видання, зокрема новинку «Сестра моя, Софія…», випуски «Маршруту №1», листівки, нашу «скриню скарбів» і багато інших «вітамінів» для розуму. 

Вхід вільний.

ГКФрозвиває бренди