Фокстрот з «Фокстротом»: копійчужка, квадрокоптер та флешмоб!

300 медалей, 500 учасників флешмобу, майже тисяча пар-учасників – такими результатами відзначився XXVIII танцювальний фестиваль «Парад надій»-2017, що назвав кращих в Україні та за кордоном у бально-спортивних танцях 

25 та 26 лютого у столичному виставковому центрі «Київекспоплаза» кращі танцювальні пари країни «відтанцювали» XXVIІІ Міжнародні традиційні змагання зі спортивного танцю «ПАРАД НАДІЙ – 2017» та турнір за кубок «Фокстроту».  





Два дні поспіль на паркет виходили спортсмени різних вікових категорій - «Сеньйори» «Дорослі», «Молодь», «Юніори», «Ювенали», «Бейбі» тощо. За багато років «Парад» набув статусу не просто турніру - фестивалю зі спортивних танців. Організатори - спортивно-танцювальний Центр „Спорт-Данс” («Школа танців Федорчук») Асоціація спортивного танцю України за підтримки Групи компаній «ФОКСТРОТ» зібрали не просто змагання – цілий фестиваль!

 «Ми прагнули, аби в Україні з’явився танцювальний фестиваль, подібний до найкращого світового турніру Блекпул в Англії, де кожен, хто захоплюється танцями - від аматора до професіонала отримав можливість показати свої успіхи суддям світового масштабу", – говорить співорганізатор «Параду надій», тренер «Школи танців Федорчук» Олена Федорчук-Лемішко.

 Склад команди рефері вражав титулованістю: 50 суддів оцінювали виступ спортсменів. Джонатан Вілкінс (США), чемпіон світу, переможець найвищого світового турніру - Блекпула в стандартній програмі серед професіоналів; чемпіонка світу з латиноамериканської програми серед професіоналів Біанка Оршіт (Німеччина) та решта титулованих рефері вже не перший рік «судять» учасників «Параду надій». На думку суддів, це один з кращих в Україні турнірів зі спортивно-бальних танців, що відповідає міжнародному рівню. «Дуже складно і водночас приємно було те, що всі учасники якісно підготовлені, що робить місію «вибрати кращого» нелегким завданням», - зауважив педагог і суддя у сфері спортивних танців Грехем Освік (Великобританія).

 Високим оцінкам суддів раділи переможці фестивалю: близько 300 медалей вибороли учасники за 2 дні. Кращими по версії «Параду надій -2017» були кияни – саме вони забрали більшість нагород фестивалю. Кияни Данило Добровольский та Мальована Анастасія (клуб «Максимум») піднялись на вищу сходинку пєдестала у категорії «Молодь 1» в європейській програмі, а у категорії Rising Star «молодь-1» кращими стали вихованці столичного клубу «СпортДанс» Крістіан Хілл й Анастасія Лемішко (латина, категорія «молодь»). «Золотими» були «юніори1» в латиноамериканській програмі І Артур Равлик та Маргарита Соломія (Inter-Dance, Київ), а медалі в латиноамериканській програмі в цій категорії вибороли росіяни Дмитро Чечкін та Таїсія Чалбасова (Москва). Двічі піднімалися за медалями Володимир Одінцов та Анастасія Вінокурова з клубу «BIG Dance» (Київ) - кращі у виконанні стандартної програми в категорії Pro Am (в парі професіонал та аматор). А знаменитий кубок «Фокстроту», заснований у рамках «Параду надій» торговельної мережею «Фокстрот», вибороли вихованці клубу «Фавор» - Дмитро Євтерев та Валерія Дорофей (Київ).



 - Те, що український «Парад надій» виріс до формату танцювального фестивалю типу британського Блекпулу, - високий результат ще однієї команди – команди організаторів, - сказав виконавчий директор торгової мережі «Фокстрот» В’ячеслав Поврознік. – Свій внесок зробила й наша компанія, адже бренд вже 15 років разом із «Парадом надій» живить розвиток спортивного танцю в Україні. 

Однією з родзинок «Параду надій-2017» став флешмоб «Mannequin Challenge» під час колективного віденського вальсу у вечірньому відділенні 25 лютого. Майже півтисячі учасників буквально «застигли» у позах манекенів - як спортивні пари, так і глядачі на трибунах. «Будемо нерухомими 30 секунд, адже незабаром ювілейний – XXX «Парад надій», - звернулася перед початком флешмобу організатор «Параду» Валентина Федорчук, голова колегії суддів Асоціації спортивних танців України, президент столичної “Школи танців Федорчук”. А завдяки компанії “Fly Technology” флешмоб зняли з висоти польоту квадрокоптера, аби незабаром показати відео на сторінці “Параду надій” у фейсбуці -
https://www.facebook.com/ParadNadejd/




               Валентина Федорчук, відкриваючи кожне з 6 відділень фестивалю, невпинно дякувала усім помічникам «Параду надій». У першу чергу, Групі компаній «ФОКСТРОТ» та її лідерам – Валерію Маковецькому та Геннадію Виходцеву за багаторічну підтримку її фестивальної ідеї. Торговій мережі «Секунда» за подарунки для спортсменів у категоріях «Дорослі» та «Молодь» та танцевального магазину «Dance me». Інформаційним партнерам - тижневику «Дзеркало тижня. Україна», всеукраїнській газеті «День», порталу «Обозреватель» та інформаційному агентству «Інтерфакс. Україна».

 - Ми пережили зиму, порадувалися «Параду надій», значить все в нашій країні буде добре! - резюмувала Валентина Федорчук, анонсуючи «Парад надій-2018». 

Відео тут
Фотозвіт тут

ГКФрозвиває бренди