«Фокстрот» - «Творчий роботодавець»

У профільному торговельному вищому навчальному закладі України зібралися представники органів влади, підприємств торгівлі, громадських організацій виробників товарів та споживачів, співробітники наукових та експертних установ. Гостей привітав ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі: «Роки нашої співпраці довели, що поєднання освіти та практики неодмінно дає блискучий результат. КНТЕУ – лідер економічної освіти, що входить до ТОП-10 університетів України. Це стало можливим завдяки тому, що університет постійно розвивається, тісно співпрацює з надійними та конкурентоспроможними партнерами".  


Слова привітання приймали цього дня представники різних торговельних колективів, а делегація Групи компаній «Фокстрот» складалася із кращих працівників торговельних мереж «Фокстрот» та «Секунда». 


- Ми відзначили Подяками тих співробітників, хто системно та результативно розвиває бренди «Фокстрот» та «Секунда», задаючи професійні стандарти цілій галузі не тільки у ритейлі, а й у он-лайн-торгівлі, - зауважив генеральний директор ГК «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. На сцену цього дня піднялися 20 кращих працівників брендів, що їх розвиває ГК «ФОКСТРОТ» - кращі торгуючі директори магазинів - Алла Максименко, що відкривала ще перший магазин «Секунда» в Києві та Віталій Поліщук, який встиг відслужити в АТО та повернувся в колектив нещодавно, співробітники call-центрів (Вікторія Блищик) та групи сервісу (Віктор Перелука), які результативно працюють із лояльністю споживачів «Фокстрот».  


На честь свята представники реального сектору економіки отримали сертифікати партнерів освітніх програм та грамоти партнерам-роботодавцям: ТОВ «Група компаній «Фокстрот» отримала титул «Творчий роботодавець», ПрАТ «Фуршет» - «Активний роботодавець», ТОВ «Епіцентр-К» - «Масштабний роботодавець», ТОВ «Брокард-Україна» - «Ексклюзивний роботодавець», ТОВ «Arricano Real Estate» - «Креативний роботодавець», ТОВ «Дрім Клуб» - «Партнер активного дозвілля». 

Крім того, представники ГК «Фокстрот» взяли участь у роботі круглого столу "Ні торгівлі в тіні!», де обговорювалася ситуація із правами споживача в Україні в умовах масштабної тінізації економіки. Учасники круглого столу розповіли про особливості реформи митниці від Міністерства фінансів, про необхідність он-лайн РРО для торгівлі та реформи е-комерс в частині відповідальності перед споживачем. Крім того, експерти надали рекомендації, як навчити покупця діяти правильно, а продавця - дотримуватися законів у рамках нинішніх змін до законодавства.  


Довідка: У рамках стратегії корпоративної соціальної відповідальності бренд «Фокстрот» реалізує ряд освітніх проектів. Підписавши у березні 2014 р. Договір про співпрацю з Київським національним торговельно-економічним університетом, ГК «Фокстрот» отримала вагому підтримку від викладачів і студентів власним ініціативам з розвитку галузі. Фахівці бізнесу відвідують відкриті лекції в КНТЕУ, консультують викладачів як роботодавці, очолюють профільні екзаменаційні комісії. Наприкінці 2014 року спільними зусиллями фахівців «Фокстроту» та наукових співробітників КНТЕУ розроблено інноваційний в ритейлі методичний посібник «Маркування електропобутових товарів і телерадіотоварів: керівництво для співробітників роздрібної торгівлі». 

У 2014 році Група компаній «Фокстрот» ініціювала створення першого професійного стандарту для «Продавця-консультанта непродовольчих товарів» на базі компетенцій продавців-консультантів ТМ «Фокстрот. Техніка для дому». Власним практичним досвідом «Паспорт професії продавця консультанта непродовольчих товарів» підсилили фахівці 12 торговельних мереж України, очільники з профільних асоціацій рітейлерів, незалежні HR-експерти, фахівці Департаменту профтехосвіти МОН України та Федерації роботодавців України.  

Оригінал професійного стандарту продавця-консультанта непродовольчих товарів розміщено в загальнонаціональному Репозитарії професійних кваліфікацій Федерації роботодавців України (ФРУ) – https://www.profstandart.org.ua/standarts. 

Публічна презентація «Паспорта професії: професійний стандарт для продавця-консультанта непродовольчих товарів» відбулася 26 липня 2015. 

З 1 вересня 2015р. в усіх професійних технічних навчальних закладах України, що здійснюють підготовку продавців, введені нові «Освітні стандарти», що враховують вимоги роботодавців, розкриті у «Паспорті професії продавця-консультанта непродовольчих товарів». Освітні програми стали більш широкими та мобільними, були введені модулі, за якими можливе вивчення як усіх груп товарів, так і вивчення товарів за окремими асортиментними групами. Особливу увагу приділено вмінню налагодити контакт з клієнтом, правилам професійної поведінки, стандартам мерчандайзингу та професійним компетенціям.  

ГКФрозвиває бренди