Фотосинтез: творчість, «День» та «Фокстрот»

З 28 жовтня по 8 листопада за партнерства бренда «Фокстрот» у столичній галереї «Лавра» працюватиме 19 фотовиставка газети «День».  



У Києві в мистецькій галереї «Лавра» розпочала роботу виставка кращих робіт ХІХ Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Понад 3 000 фоторепортерів з різних куточків України взяли участь у цьому фотоконкурсі, світлини 200 кращих розмістилися в залах столичної галереї, а незабаром вирушать містами України як пересувна виставка. 

19 фотовиставка газети «День» отримала назву «Фотосинтез». «Це синтез мистецтва через фотографію, наче сполучення окремих емоцій, почуттів, подій в одне ціле, - пояснила головний редактор «Дня» Лариса Івшина, відкриваючи виставку. – Це «фото-синтез», який допомагає боротися з «суспільним авітамінозом», синтезує радість та енергію. Невипадково основним кольором заходу було обрано «золотий лайм» — він не просто модний, а «заряджений» позитивом. 

На відкриття фотовиставки приїхали автори найбільш метафоричних і вражаючих знімків, аби отримати цінні призи від редакції та від партнерів. 


Симпатією «Фокстроту» цього року стала робота Івана Антипенка з Херсону «Ігри героїв». «У цій роботі – синтез жовто-блакитних кольорів та мілітарі, радості та щемної гордості за український нездоланний дух, - сказала прес-секретар групи компаній «Фокстрот» Алевтина Белецька. – Це вже сьома наша фотовиставка з «Днем» й ми переконані, що видання реалізує формат справжнього соціального проекту. Адже за 18 років відбулося 128 фотовиставок у різних містах України, тисячі людей подивилися на свою країну крізь фотооб’єктив митців! Ми щиро дякуємо команді газети «День» за партнерство, дотичність до справді народного соціального проекту. 




Довідка: Фотовиставка проводиться щорічно з 1999 року та формується з найкращих робіт Міжнародного фотоконкурсу. Бренд «Фокстрот» з 2011 року підтримує у межах фотовиставки талановитих фотографів з різних міст України, яких щорічно збирає газета «День». Серед відзначених митців за ці роки - Олександр Синельников з Одеси (робота «Фотомисливство»), Віктор Ковальчук з Києва (автор світлини «I am Ukrainian»), Олексій Лебідь (робота «Сила та ніжність») тощо. XIX Міжнародна фотовиставка «День - 2017» працює з 28 жовтня по 8 листопада у «Лаврі» Галерея мистецтв, вул. Лаврська, 1. 

Вхід вільний.

ГКФрозвиває бренди