Кому наука, а юному герою - подяка

бренд «Фокстрот» у рамках власного соціального проекту «Школа безпеки» під гаслом «Комфортно там, де безпечно» подякував підлітку, який проявив героїзм під час літніх канікул  

1 вересня на урочистій лінійці в Мартинівській ЗОШ 1-3 ступенів Пулинського району Житомирської області рятувальники, козаки та торгівельна мережа «Фокстрот» нагородили 9-класника, який врятував від утоплення 12-річного хлопчика.  


Випадок стався 30 червня цього року. Юний Віктор Тимощук у той час відпочивав у козацькому таборі в м. Коростишів. Того дня вони пішли на екскурсію до місцевого каньйону. Там вже була компанія юнаків, які влаштували на березі ігри. 

Раптом один із них опинився у воді та почав тонути. Першою це побачила учениця 11-го класу Вікторія Куницька - тренер з самооборони в козацькому таборі. Вона негайно кинулася на порятунок. Та натомість опинилася у пастці потопаючого - він став чіплятися за дівчину як за рятувальне коло. Щоб самій не потонути, вона пірнула під воду і намагалася тримати його на плаву.  

Свідком небезпечної ситуації став 14-річний Віктор. Миттєво він стрибнув на допомогу у воду з 10-метрової висоти. Допливши до потопаючого, юнак спочатку витягнув за руку Вікторію. Далі навмисне ударив хлопця по потилиці, аби той втратив свідомість і не зміг завадити порятунку. Перевернувши потапаючого на спину, Віктор охопив голову рукою та разом із дівчиною доправив потерпілого на берег. Дізнавшись про цей героїчний випадок, рятувальники спільно з фахівцями ТМ «Фокстрот» вирішили обов’язково відзначити хлопця цінними подарунками. Тож у День знань на очах у всієї школи фахівці ДСНС вручили герою мобільний телефон та почесну грамоту за проявлену мужність і відвагу. А партнери рятувальників нагородили його цифровим фотоапаратом та рюкзаком із сувенірною продукцією. Також на святі знань Віктора офіційно посвятили у козаки та вручили шаблю. Тепер в козацькій родині героя зватимуть Топилихо. 


Крім того, кожен учень молодших класів отримав розклад занять за мотивами пізнавально-навчального мультсеріалу щодо безпечної поведінки молодших школярыв «Фокс і Трот поспішають на допомогу», а навчальний заклад – набір CD-дисків із мультиком, знятим у рамках соціального проекту «Школа безпеки».  

Довідка: З 2003 року Група компаній «ФОКСТРОТ» підтримує ініціативи державних органів влади у навчально-виховній роботі зі школярами щодо профілактики травматизму дітей у невиробничій сфері, а з 2008 року ГКФ під девізом «Комфортно там, де безпечно!» реалізує соціальний проект «Школа безпеки». Серед спільних заходів із Національною поліцією України - конкурси дитячого малюнка «Мій друг - безпечний рух», змагання шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР) - від регіональних конкурсів до всеукраїнського фіналу у УДЦ «Молода гвардія». За сприяння фахівців ДСНС України було створено навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу». У інтернеті мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» переглянули близько 200 тисяч глядачів. За мотивами найпопулярнішої (за кількістю переглядів) серії мультфільму «Пожежа» - була розроблена листівка для школярів «При пожежі дій правильно!». З 2012 року спільно із фахівцями Державної служби із надзвичайних ситуацій України бренд «Фокстрот» проводить «Уроки безпеки» для молодших школярів. Більше 30 тисяч дисків з мультфільмом та повчальних листівок було передано в школи та дитячі садки країни для навчання дітей правилам безпеки під час таких уроків. 35 Уроків безпеки провели спеціалісти ГК «ФОКСТРОТ» спільно із соціальними партнерами у шкільних навчальних закладах України.

ГКФрозвиває бренди