Естафета безпеки в центральному офісі ГК «Фокстрот»: працівники тренувалися у діях за сигналом «Пожежа»

Публічні перевірки пожежної безпеки в регіонах продовжили у Києві: 6 квітня в будівлі центрального офісу ГК «Фокстрот» на Дорогожицькій, 1 згідно з планом було проведене практичне тренування у діях персоналу на випадок сигналу «Пожежа». Під час тренування перевірено працездатність локальної автоматичної системи пожежної сигналізації, системи оповіщення центрального офісу; відпрацьовано послідовність дій співробітників охорони офісу та працівників компаній з надходженням сигналів «Пожежа на окремому поверсі будівлі», «Пожежа в будівлі», «Повна евакуація». Практично працювала позаштатна протипожежна ланка: отримавши сигнал про спрацювання пожежної сигналізації, члени ланки тренувалися у виявленні та локалізації осередку пожежі, використанні первинних засобів пожежогасіння. Також було проведено повну евакуацію працівників та автотранспорту зі стоянок. За сигналом, керуючись планом-схемою евакуації, працівники знеструмили комп’ютери та інше устаткування, зібрали особисті речі та сходами, не користуючись ліфтами, вийшли з десятиповерхової будівлі офісу.  



Підсумки тренування показали, що загалом чинний план евакуації, а також запроваджені Управлінням охорони ГКФ цільові заходи (оснащення запасних виходів пеналами для зберігання ключів від замків дверей, установка системи голосового оповіщення тощо) в цілому доцільні та забезпечують оперативне реагування у разі виникнення нештатних ситуацій. 

Водночас за результатами тренування виявлено ряд недоліків у системі оповіщення, діях персоналу компаній та співробітників охорони під час евакуації з офісу, а також практичному порядку евакуації автотранспорту зі стоянок. Організована робота щодо усунення виявлених недоліків. 



Управління охорони та адміністрація об’єктів ГК «Фокстрот» проводить подібні тренування на підконтрольних об’єктах щорічно. Так, наприклад, у січні практичні тренування з нештатними протипожежними формуваннями та персоналом були проведені на 14 об’єктах ГКФ, у лютому – на 11 об’єктах, у березні – на 14. Під час таких тренувань відпрацьовуються практичні навички персоналу та злагодженість дій при ліквідації загорянь, використання первинних засобів пожежогасіння. 

Прес-секретар ГК «Фокстрот» Алевтина Белецька нагадала, що «Фокстрот», як соціально-відповідальний бренд ще 15 років тому започаткував соціальний проект Групи компаній «Фокстрот» «Школа безпеки», під гаслом «Комфортно там, де безпечно». За сприяння фахівців ДСНС України було створено мультсеріал про правила безпечної поведінки дітей «Фокс і Трот поспішають на допомогу». Четверту серію мультиплікаційного фільму присвячено темі «Пожежа» https://youtu.be/bRezik8LHtA про дії дитини під час виникнення вогню. Разом із фахівцями Служби порятунку «101» мережа «Фокстрот» провела по всій Україні сотні «Уроків безпеки» для молодших школярів в багатьох містах України. - Під час «Уроків безпеки» дошкільнята та молодші школярі навчаються правилам безпеки в ігровій формі, бо так вони краще засвоюють матеріал, - зауважила Алевтина Белецька. – З пригод лисички Фокс, робота Трота та їх друзів вони розуміють, як правильно поводитися при появі ознак пожежі, як виходити з сектору пожежі, чому не можна користуватися ліфтом, як треба дихати через вологу ганчірку й кликати на допомогу дорослих. Це найбільш популярна серія, яку лише на офіційній сторінці компанії ГК «Фокстрот» переглядали більш ніж 100 тисяч разів.

ГКФрозвиває бренди