Черкаський ТРЦ DEPO't Center розпочав радіоуроки з української мови

в Черкасах, напередодні Дня вчителя, вперше в Україні започаткували спільні радіо-хвилинки української мови на теренах найбільшого в місті ТРЦ. Уроки, начитані юними знавцями мови, учнями гімназії №9 протягом жовтня почує майже 30 тис відвідувачів  

5 жовтня об 11:45 перший радіоурок з української мови відбувся в черкаському DEPO't Center. Відвідувачі торговельного центру почули по локальній радіомережі ТРЦ відповідь на непрості запитання: шопінг чи зАкупи, здача чи решта, торговельний чи торгівельний, брюки чи штани, 300 грамів чи 300 грам, піти за хлібом чи по хліб? 

Події передував місяць підготовки: спочатку керівники 9 гімназії та DEPO't Center підписали меморандум про співпрацю. Управляючий директор ТРЦ Олена Кононенко та директор гімназії Ірина Топчій домовилися сприяти тому, аби українська мова в Черкасах не просто була, а була досконалою. Адже в побуті люди не так ретельно стежать за чистотою мови. 

«Часто можна почути в контексті слова, що «ріжуть вухо», – розповідає Олена Кононенко, управляючий директор DEPO't Center. – Щодня у нас на очах відбуваються сотні комунікацій, які супроводжують купівлю–продаж, обслуговування і відпочинок. Можна сказати, що життя DEPO't Center – це людське життя в мініатюрі. Аби вдосконалити мову наших співробітників та відвідувачів, ми вирішили створити на базі ТРЦ уроки української мови – й тлумачити, роз’яснювати правильність вживання слів, що найчастіше лунають в DEPO't Center». 

Від слів партнери перейшли до справи: обрали учнів, які є призерами чи переможцями конкурсів, олімпіад та успішно вивчають українську мову. 


На студії аудіозапису 9 гімназії діти начитали 3 хвилинний ролик про слова, їх тлумачення чи питання наголосу. А в DEPO't Center порахували найбільш відвідувані години та підготували радіосистему для трансляцій. 

5 жовтня всі учасники проекту зібралися в DEPO't Center на презентацію та перший урок. 

Директор гімназії Ірина Топчій підкреслила, що дбати про мову надзвичайно важливо: «Цей проект допоможе не тільки відвідувачам центру дізнатися більше про рідне слово, але й нашим учням дасть можливість проявити себе у створенні радіоуроків. Таким чином, вони й самі ще раз згадають правила правопису та вживання слів й відчують себе у ролі диктора та вчителя водночас. Їхнім рідним та друзям буде приємно завітати в цей час до центру та послухати урок, що проводить їхня дитина», – говорить Ірина Топчій. 

На знак подяки учням, дитячий супермаркет «Чудо Острів», що працює в DEPO't Center та є почесним партнером проекту, нагородив кожну дитину-диктора черкаської гімназії №9. 

Уроки триватимуть в DEPO't Center з 5 по 31 жовтня по буднях об 11:45 та о 18:00. 

Довідка: у 2009 році компанія DEPOT Development Group, що займається розвитком нерухомості в Групі компаній «ФОКСТРОТ», вивела на ринок бренд DEPO't Center™, який представлений мережею ТРЦ в регіонах України з чисельністю населення понад 50 тис. чоловік. Бренд DEPO't Center™ – це об'єднані загальною концепцією торговельно-розважальні, торговельно-офісні та торговельні центри. Маркетингова стратегія спрямована на розвиток культури шопінгу та відпочинку для всієї родини, надання великого вибору різних товарів, послуг, розважальних проектів. У торговій галереї представлені магазини всесвітньо відомих брендів та стильні бутики вітчизняних торгових марок.

ГКФрозвиває бренди