Національний Урок безпеки: наші результати та англомовні тенденції

Національний Урок безпеки: наші результати та англомовні тенденції Протягом одного листопадового тижня близько 5 тисяч молодших школярів з більше 100 шкіл України в ігровій формі повторили головні правила життя: як бути живими та здоровими

У листопаді по всій території України пройшли Уроки безпеки, організовані ДСНС України за підтримки ГК «Фокстрот» у рамках соціального проекту «Школа безпеки» та системної профілактичної роботи з вивчення школярами правил безпечної поведінки.

Під час Уроку у 24 обласних центрах та Києві відбувся прем'єрний показ мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу» англійською мовою. Україномовна серія 4 серії мультфільму «Пожежа» тільки на офіційному Youtube-каналі ГКФ набрала майже 117 тисяч переглядів. Власний соціальний проект «Школа безпеки» ГК «ФОКСТРОТ» відсвяткував 10-річчя існування, переклавши популярну серію «Пожежа» іноземними мовами (англійською мовою), а виробники мультсеріалу – львівська анімаційна студія «Арт-відео» зробили подарунок та озвучили найпопулярнішу серію польською мовою. 

Перший Урок безпеки для дітей із низки подібних пройшов у Києві у школі №140 для учнів початкових класів. Для кращого засвоєння правил безпечної поведінки стартовий захід було проведено у розважальному форматі із конкурсами, показом справжніх костюмів рятувальників та вікторинами. Слухаючи розповіді гостей, діти ближче знайомились із нелегкою професією рятувальника: дізнались, як проходять бойові чергування, які надзвичайні ситуації їм доводилось долати тощо. Дітям про правила безпеки співали й танцювали старші школярі із команди юних пожежників «Вітаміни» з м Боярки, а підтанцьовували школярі разом із ростовою лялькою Фокстером. 


Столичні організатори Уроку записали відеозвернення, під час якого діти хором передали привіт з України до Польщі. Адже долучилися до старту національного уроку безпеки й діти українських громад польських міст Краков та м. Бартошице (Польща), тому урок тут же набув статусу міжнародного.  

У кожній області України була своя особливість Уроку безпеки. Так, Запорізька область лідирувала не тільки за кількістю заходів (35 шкіл у кожному районі області провели свято протягом тижня для 2 тисяч дітей), а й за креативною та навчальною складовою. Запорізькі рятувальники оголосили обласний конкурс дитячої творчості за мотивами мультфільму “Фокс і Трот поспішають на допомогу”. Так в енергодарській ЗОШ№7 пройшов повністю англомовний «Урок безпеки», а для первачків вчителі англійської мови Лариса Васильчук та Марина Махова розробили англомовний посібник з основними правилами пожежної безпеки, що допоможе в навчанні в школі. 

Неабияку увагу учасників Уроку безпеки на Івано-Франківщиніпривернув кінолог разом зі своїм чотирилапим другом. На Житомирщині дітей вчили правилам ростова лялька дракончик Коша, й разом школярі навчились правильно вибиратися із задимленого приміщення крізь імпровізований тунель. В Одеській області була проведена навчальна евакуація у внутрішній двір закладу, де дітлахів чекав показ пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

У Харківській, Черкаській, Кіровоградській областях окрім рятувальників на урок безпеки завітали психологи та піротехніки, які ознайомили малечу із своєю щоденною роботою: розповіли про, що робити у разі, якщо знайшли невідомий предмет схожий на боєприпаси та як здолати паніку.

Школярі на Хмельниччині підготували до зустрічі з рятувальниками тематичні малюнки та вірші. Під час уроку найактивніші його учасники та переможці конкурсів отримували приємні сюрпризи, які передали співробітники відділу по зв’язках із громадськістю ГК «Фокстрот» на цей всеукраїнський дитячий навчальний захід. 

- Радує, що наша ініціатива - Урок безпеки за 10 років реалізації соціального проекту «Школа безпеки» стала частиною державної системи профілактичної роботи з вивчення школярами правил безпечної поведінки, - сказав генеральний директор ГК Фокстрот Геннадій Виходцев. 

Довідка: З 2003 року ГК «ФОКСТРОТ» підтримує ініціативи державних органів влади у навчально-виховній роботі зі школярами щодо профілактики травматизму дітей у невиробничій сфері. У 2008 року в ГКФ розпочинається соціальний проект «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно!». У 2012 році за сприяння фахівців ДСНС України було створено навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» (4 серії, виробник – студія «Арт-Відео»). За цей час в інтернеті мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» переглянули близько 700 000 глядачів. За мотивами найпопулярнішої за кількістю переглядів четвертої серії мультфільму «Пожежа» була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!» та розклади уроків. 10 років соціальний проект «Школа безпеки» підтримують керівники ГК Фокстрот Геннадій Виходцев та Валерій Маковецький.

ГКФрозвиває бренди