Фокстротівська ялинка у Києві: чужих дітей не буває

В останні дні грудня 2018 року на щорічному корпоративному святі «Фокстротівська ялинка» організатори привітали дітей Києва та області, чиї батьки-рятувальники загинули під час виконання службового обов’язку 

29 і 30 грудня на новорічну виставу «Аліса і країна чудес» до палацу культури і мистецтв СБУ м. Києва керівники Групи компаній Фокстрот запросили 11 дітей співробітників ДСНС України в Києві та Київській області.


«Цим дітям довелося рано пізнати гіркоту від втрати батьків – співробітників рятувальної служби, наших партнерів по соціальному проекту «Школа безпеки». А оскільки чужих дітей не буває, ми запросили їх на щорічне корпоративне свято, яке підготували для дітей співробітників ГК Фокстрот, та розважили новорічною виставою, конкурсами від казкових персонажів та солодощами», - розповів генеральний директор ГК Фокстрот Геннадій Виходцев. 


Перш, ніж зануритись в атмосферу елегантної новорічної казки, діти потрапили на Різдвяний ярмарок у фойє, де їх зустрічав і радо вітав Святий Миколай у супроводі янголів. З малечею спілкувалася казкова фея, дивні звірі, чаклуни і герої улюблених казок. Яскравим виявилася й новорічна вистава «Аліса і країна чудес». Аліса не вірила в дива, доки одного ранку вона не потрапила до казки. Чеширський Кіт, який ще вчора був звичайною іграшкою, ожив й розповів дівчинці про фантастичну КРАЇНУ ЧУДЕС, де весь рік панує щастя.  


- З 2009 року керівники ГК Фокстрот Геннадій Виходцев та Валерій Маковецький організовують корпоративні фокстротівські ялинки, на які щорічно запрошують близько тисячі дітей спрівробітників столиці та області, - розповідає прес-секретар ГК Фокстрот Алевтина Белецька. – Наші колеги - дорослі й малі учасники цих свят отримують тут найголовніше – щире спілкування дітей з батьками та новорічний настрій. А цьогоріч своїм теплом Фокстрот поділився з тими, кому більш за інших потрібна підтримка та спілкування – дітьми-сиротами наших соціальних партнерів. Думаю, це також початок доброї традиції з благодійності Фокстроту.  

ГК Фокстрот протягом року проводить низку заходів, направлених на підтримку соціально-вразливих категорій. Запрошення на ялинку – це природнє бажання фокстротівців бути поруч і в радощах і у болю з тими, хто потребує душевності й тепла. 


Довідка: Благодійні фонди й організації, з якими співпрацює «Фокстрот», допомагаючи дітям, які проходять лікування у державних медичних установах, або перебувають на вихованні в дитячих будинках та інтернатах: Міжнародна організація БФ СОС Дитячі Містечка Україна, Міжнародна благодійна організація «Посольство Життя», Благодійний фонд «Надіюсь і вірю». Щорічно «Фокстроти» Києва та Київської області допомогають благодійним фондам-партнерам зібрати до 30 тисяч грн. благодійних внесків небайдужих покупців на підтримку соціальних підшефних. 

Благодійні ініціативи Фокстрот підсилюються власними соціальними проектами. 2008 році під девізом «Комфортно там, де безпечно» стартував соціальний проект Групи компаній «ФОКСТРОТ» «Школа безпеки». Налагоджено співпрацю з ДСНС України щодо профілактики травмування дітей в результаті нещасних випадків в невиробничій сфері. В рамках проекту за сприяння фахівців ДСНС України створено 4 серії мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу», а серія Пожежа» - про дії дитини під час виникнення пожежі набрала більше 118 тисяч переглядів в YouTube. За мотивами мультсеріалу розроблена листівка «При пожежі дій правильно!» та Розклад Уроків для закріплення правил безпечної поведінки дитини. З 2012 року разом із фахівцями Служби порятунку «101» мережа «ФОКСТРОТ» проводить по всій Україні «Уроки безпеки» для молодших школярів. У 2018 році спільно із ДСНС України відбувся Міжнародний Урок безпеки – у ньому взяли участь близько 5 тисяч молодших школярів з більше 100 шкіл України та Польщі й в ігровій формі повторили головні правила життя: як бути живими та здоровими.

ГКФрозвиває бренди