Геннадій Виходцев: Фокстрот лідирує за доходами в 2018

Омніканальний ритейлер лідирує за рівнем чистого доходу серед продавців побутової техніки та електроніки 

За результатами аналізу фінансових показників, оприлюднених журналом «Топ-100. Рейтинги найбільших» за 2018 рік, найприбутковішим рітейлером побутової техніки та електроніки залишається мережа Фокстрот (ТОВ" САВ-дистрибьюшн ") з чистим доходом 9,4 млрд грн в 2017 році, що на 24% вище, ніж роком раніше.  

Результати рівня чистого доходу за підсумками трьох років показав зростання доходу в 2015, 2016 і 2017 роках як 6,5 млрд грн., 7,6 млрд грн і 9, 4 млрд грн відповідно. 


Оптимістичну тенденцію в Фокстроті пояснюють пожвавленням економіки і споживчих настроїв, операційним акцентом на якість сервісу, швидкістю обслуговування покупця в офф-лайні і інтернеті (розвитком бренду як мультиканального), активізацією споживчого кредитування. 

Юрій Поліщук, комерційний директор мережі Фокстрот розповідає, що саме омніканальность є драйвером успіхів Фокстроту протягом 3 років: «У нас, як у найбільшої мережі України з продажу електроніки, більше можливостей особисто контактувати з покупцями, які вже вибрали товар в інтернеті і прийшли в магазин за тест-драйвом з перспективою покупки. Ця перевага посилюється зростанням інтересу до кредитування: якщо в першому півріччі 2016 роки за позикові кошти покупцями купувалося тільки 20-35% від загальної кількості техніки, то в 2017 році - 40-50%. "Кількість відмов при видачі позик з боку банків-партнерів істотно скоротилося", - уточнив керівник. 

- Ми підійшли з гарним результатом до 25-річчя нашої компанії, яка відзначається в 2019 році: Фокстрот залишається брендом-лідером, який гарантує своїм покупцям якість, надійність і комфорт, - прокоментував 1 місце в рейтингу «Роздрібна торгівля електронною та побутовою технікою» генеральний директор ГК Фокстрот Геннадій Виходцев. - Рейтинг журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» бізнес/медіа бюро «ekonomika+» продемонстрував міцність наших позицій. Ми націлені на утримання лідерства Фокстрот в секторі торгівлі електронікою в 2019 році, незважаючи на те, що це рік подвійних виборів в Україні, на які завжди дуже чутливо реагує економіка і інвестори. 

Довідка: мережа побутової техніки та електроніки Фокстрот в 2018 році відкрила 15 нових та оновила 15 існуючих магазинів. Компанія нараховує 162 магазина в 90 обласних і районних центрах України, загальна торгова площа об'єктів становить 153 тис кв. м. У 2018 році Фокcтрот увійшов до рейтингу найбільших роботодавців України та галузі (дані ДФС України). В кінці 2018 року Фокстрот увійшов до числа найдорожчих брендів в Україні за версією рейтингу журналу Новоє время ($ 51 млн.) з ростом вартості у 82,1%. 

Група компаній ФОКСТРОТ розвиває бренди Фокстрот. Техніка для дому, «Техношара» (рітейл побутової та електронної техніки), «Секунда» (годинниковий рітейл), а також DEPO't Center і Fantasy Town (управління нерухомістю в ГК ФОКСТРОТ). Керівники ГК ФОКСТРОТ- Валерій Маковецький і Геннадій Виходцев.

ГКФрозвиває бренди