+22% податків-2018

Мережа «Фокстрот» демонструє щорічне зростання відшкодувань коштів до державної скарбниці  

У 2018 році податки компаній торговельної мережі Фокстрот склали 655 665 164 грн, що на 22,6 % більше, ніж у 2017 році. Ця сума, за розрахунками експертів освітницького проекту «Ціна держави» здатна покрити вартість 1 року бюджетної форми навчання більш ніж 18 тисяч студентів у вишах III-IV рівня акредитації або ж 244 тисячі президентських стипендій для 24 тисячі студентів ВНЗ (по 10 виплат на рік у розмірі 2720 грн/місяць*). Коштів у розмірі 600 мільйонів податків вистачить на купівлю майже 300 карет швидкої допомоги типу В з обладнанням.  

Виконавчий директор мережі Фокстроті Вячеслав Поврознік відзначив, що відповідальне ставлення до сплати податків є не лише ознакою законослухняності бренду, а й особистим внеском ритейлера у розвиток вітчизняної економіки та добробут суспільства. 

«Кошти, сплачені до держбюджету, принесуть користь в соціальній сфері, підуть на підтримку соціально незахищених громадян, реконструкцію або будівництво нових об’єктів інфраструктури тощо, – В’ячеслав Поврознік, виконавчий директор мережі Фокстрот. – Для нас важливо при цьому зміцнити позиції стабільного роботодавця та одного із найбільших продавців у галузі ритейлу, щоб і надалі поліпшувати фінансові показники компанії і рівень соціальної відповідальності». 


Протягом останніх 3 років компанії мережі Фокстрот збільшують кількість податкових сплат на 20-30%.

– Фокстрот задає лідерство у соціальній поведінці для вітчизняних ритейлерів, – коментує статистику голова наглядової ради Фокстрот Валерій Маковецький. – На ринку побутової електроніки, де тінь інколи сягає 90%, – це наша громадська позиція та стратегія win-win. Розвиток держави, зміцнення економіки з рівними умовами ведення бізнесу для всіх стане запорукою росту компанії та зміцнення бренду із 25-річною історією. 

Дмитро Боярчук, виконавчий директор ГО «Кейс Україна», партнером якої виступив ритейлер у рамках освітньої ініціативи «Ціна держави», вважає партнерство з «Фокстротом» таким, що підсилює нашу роботу й розширює коло прихильників чесної сплати податків: «Нам приємно знайти однодумців у Фокстроті, які не лише розуміють потребу виховувати вимогливих виборців, а й через сплату податків роблять власний вагомий внесок у покращення якості державних послуг». 

Нагадаємо, що в 2017 році компанії торговельної мережі Фокстрот виплатили сумарно более 0,5 млрд гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. У 2018 році Фокстрот – одна з найбільших компаній України з продажу побутової техніки і електроніки (офіційний рейтинг 200 найбільших роботодавців України 2018 року за даними ГФС України rating.zone.) Згідно даних рейтингу, Фокстрот посів 72 місце в загальному списку зі 100 компаній України, 10 місце в торговельній галузі та 1 місце серед ритейлерів із продажу великої побутової техніки та електроніки України. У розрахунок бралися підприємства з найбільшою чисельністю співробітників, які виплачували зарплату вище мінімальної, крім державних і комунальних підприємств, що фінансуються з держбюджету. 

*розмір президентської стипендії у вишах ІІІ-ІV рівня акредитації вказаний станом на 2019 рік  

Довідка. Торгова мережа Фокстрот – одна з найбільших в Україні роздрібних мереж за кількістю магазинів і обсягами продажів електроніки та побутової техніки. Бренд Фокстрот розвивається як омніканальній (офлайн і онлайн торгівля) і в 2019 році відзначає 25 років роботи в Україні. 

Станом на початок 2019 року налічує 162 магазини загальною торговою площею 153 тис. м кв. в 90 обласних і районних центрах України. Відвідуваність магазинів в 2018 році склала 27,8 млн осіб. Розвивається інтернет-магазин foxtrot.com.ua, трафік відвідування якого досягає 8 млн користувачів на місяць. Діє програма лояльності «Фокс Клуб», кількість учасників якої на початок 2019 року перевищила 8,2 млн. 

Бренд Фокстрот в 2018 році очолив рейтинг галузевих роботодавців від ДФС України та журналу «Власть денег», а в 2019 році очолив ТОП-5 ритейлерів за версією журналу «Бізнес» і увійшов до ТОП-20 еко-брендів України від «Ділової столиці». 

Група компаній «ФОКСТРОТ» розвиває бренди Фокстрот, «Техношара» (ритейл побутової та електронної техніки), «Секунда» (часовий ритейл), а також DEPO't Center і Fantasy Town (управління нерухомістю в ГК ФОКСТРОТ). Керівники ГК ФОКСТРОТ – Валерій Маковецький і Геннадій Виходцев.

ГКФрозвиває бренди