Геннадій Виходцев: «У нас талановиті співробітники»

На початку вересня Тетяна Цой, корпоративний секретар ГКФ, отримала Диплом як автор однієї з найкращих книг літературно-мистецького фестивалю "Толока 2020" у номінації "Українська художня література. Проза" 

Наприкінці 2020 року у Запоріжжі відбувся п’ятий літературно-мистецький фестиваль “Толока-2020”. У рамках події було організовано конкурс на найкращу книгу у різних номінаціях.

Видавці з усієї країни надіслали друковані книги організаторам за місяць до відкриття Толоки. Після цього книги читали та оцінювали члени журі, щоби на відкритті фестивалю його гості мали змогу обрати найкращі українські першодруки 2019-2020.


Журі «Толоки» оцінювало книги в таких категоріях: “дитяча література”, “підліткова література”, “українська художня література”, “мистецька література”, “есеїстика, публіцистика, мемуаристика, література факту”, “переклади іноземної художньої літератури”. Розглядалися виключно паперові видання, надруковані у 2019-2020 році. До складу журі увійшли літератори, літературознавці, літературні критики, видавці книг, бібліотекарі, книгарі, журналісти, громадські діячі, представники благодійних і культурних фондів. Книги оцінювалися за визначеним рядом критеріїв: оригінальність, художня, публіцистична чи наукова цінність, вагомість змісту, цілісність та новизна концепції, якість та оригінальність художнього оформлення, якість поліграфічного виконання.

Після закінчення Толоки 2020 Диплом лауреата за книгу "Мені байдуже, що люди скажуть" отримала співробітниця ГКФ Тетяна Цой. Власниця видавництва “Білка” Ірина Білоцерковська привезла Диплом із Запоріжжя до Києва.

“Важливо те, що книга Тетяни Цой співпадає з цінностями, які завжди сповідувала Група компаній Фокстрот, – прокоментував подію Геннадій Виходцев, співзасновник ГКФ. – Ми підтримуємо родинні цінності, популяризуємо українську мову, всіляко сприяємо творчій самореалізації працівників. Радо вітаю колегу з експертним визнанням її праці та очікую на продовження історії. У нас талановиті співробітники”.


Нагадаємо, що перша книга Тетяни Цой була надрукована видавництвом “Білка” у грудні 2019 року за сприяння Геннадія Виходцева, співзасновника Групи компаній Фокстрот. У книзі йдеться про долю трьох поколінь українських жінок, які були свідками революції, розкуркулення, двох світових війн та насильницької совєтизації українського села у ХХ столітті. Тетяна Цой зауважувала під час першої публічної презентації книги в ГК Фокстрот у січні 2020 року, що її книга про самоідентифікацію українців – це історико-документальна повість, сюжет якої базується на реальних подіях з життя родини авторки.

Крім повісті Тетяни Цой у “родинному архіві” Групи компаній Фокстрот зібрано ще декілька ініціатив, пов'язаних з мистецтвом, освітою та культурою. Це – повнометражний художній фільм "Маленьке життя" про долю хлопчика-сироти у часи Голодомору (фільм було представлено на фестивалі "Молодість" у 2008 році). Та мультсеріал про безпеку школярів у побуті "Фокс і Трот поспішають на допомогу" (2012-2018 рр).

Довідка:

Перші чотири заходи Толоки у Запоріжжі відомі інтелектуальній спільноті України під назвою Міжнародний фестиваль “Запорізька книжкова толока”.

Після цього подія зазнала ребрендингу – змінилася назва, кількість днів проведення заходу збільшилася з 3 до 10, був скорегований зміст, місце та час фестивалю у зв'язку з можливістю другої хвилі коронавірусного карантину. Проект реалізується ГО “МейнСтрім” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

ГКФрозвиває бренди