Валерій Маковецький: міні-барельєф “Шукай!” – це освідчення Фокстрота Києву

30 вересня у підземному переході станції метро Театральна відбулося відкриття 27-ї скульптурки проекту “Шукай!”. Партнером барельєфа “Танцівники на Театральній” став бренд Фокстрот

У підземному переході столичної станції метро Театральна (вулиця Б.Хмельницького, 5) урочисто відкрили мініатюрну скульптурку “Танцюристи на Театральній”. Вона стала 27-ю фігурою мистецького проекту “Шукай!” та з'явилася на цьому місці через існування в переході неофіційного танцмайданчика – улюбленого місця для танцювального дозвілля літніх киян.


У презентації взяли участь команда проєкту “Шукай” у повному складі, представники Фокстрот як партнера ініціативи, юні танцюристи Школи танцю Федорчук (меценатом якої є співзасновники ГК ФОКСТРОТ Валерій Маковецький та Геннадій Виходцев), працівники Київського метрополітену. У ролі глядачів виступили випадкові перехожі. “ Дуже люблю танцювати. Коли була молодою, то з задоволенням танцювала фокстрот. Ви знаєте, я згадала сьогодні свої найкращі роки. Мабуть, треба починати ходити сюди, на танцмайданчик на Театральній”, – відзначила одна з перехожих елегантного віку, що затрималася біля організаторів перфоменсу


“Бренд Фокстрот має не тільки спільну назву з танцем, він відомий своїми соціальними проектами на підтримку спорту та мистецтва”, – відзначив Валерій Маковецький, співзасновник ГК ФОКСТРОТ. – Саме тому компанія долучилася до створення арт-об’єкту з глибоким змістом та необхідним суспільству соціальним значенням. Встановленням скульптурки ми засвідчуємо свою любов до Києва та плануємо надалі популяризувати танці у житті українців. Випадково, але навіть у номері скульптурки простежується символізм: вона 27 у проекті “Шукай!”. Але й Фокстроту пішов 27 рік.”


Скульптура “Танцівники на Театральній” присвячена людям старшої вікової групи. Тим, що люблять життя. Кияни, та й гості столиці бачили, як у холодну пору року, у підземному переході станції метро Театральна старші люди танцюють вальси та фокстроти під акордеон. Влітку ця “тусовка” збирається у Гідропарку. Але восени, ховаючись від вітру і дощу, переміщується у підземний перехід на Театральну.

Фотографії надав Андрій Проць та пресслужба мережі Фокстрот

ГКФрозвиває бренди