Письменницький пул ГКФ поповнився економічною казкою Олексія Геращенка “Котономіка, або Як коти економіку будували”

9 жовтня 2020 року відбулася презентація економічної казки Олексія Геращенка, фінансового радника співзасновників ГК ФОКСТРОТ «Котономіка, або Як коти економіку будували»

Вперше “Котономіка” була презентована в Житомирі, де народився Олексій, двома днями раніше. Другу презентацію книги Олексій Геращенко провів саме в Києві, у колі своїх колег. Презентація відбулася у дружній, практично родинній атмосфері. Одночасно з цим було дотримано всі вимоги карантинної ситуації – стільці були вільними через один, а усі присутні були у масках. .

Знаний український економіст, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, фінансовий топ-менеджер й автор економічного бестселеру 2015 року «Економіка XXI» Олексій Геращенко задумав розказати теорію економіки у форматі казки рік тому.


У автора троє дітей. Якось пан Геращенко заглянув до підручника доньки Софії з факультативу “Основи споживчих знань”, жахнувся та забажав видати власну версію теорії економіки. Пізніше його середній син автора Богдан став першим рецензентом дитячої книги з економіки.

Історію про котів, які будували свою власну країну, Олексій розповів у жанрі казки, коли його персонажі, посварившись з людьми, змушені були вигадувати наново розподіл праці, гроші, банки, кредити, податки, бюджет, бізнес. А ще розраховувати прибуток і наражатися на ризики, планувати і стикатися з несподіванками, шукати спільну мову і сваритися, конкурувати і співпрацювати.

“Ця книга має допомогти дітям зрозуміти як працює економіка – те, що нові бізнеси виникають насамперед з ідей, що зміни відбуваються постійно, тож треба вчитися і бути готовим до них, що ведення бізнесу – це складна потрібна і ризикована справа. А ще діти дізнаються, як виникли гроші, чому одні речі коштують більше за інші, як працюють банки, що таке відсотки і чому ті, хто бере кредити, готові їх сплачувати. І вся ця інформація виникає не одразу, а по мірі занурення в світ країни Кеторії, яку розбудовують, долаючи труднощі, кішки з дуже різними здібностями і характерами”, – зауважив автор.


Творчий подарунок автору зробили діти колег Олексія Геращенко. Хлопці і дівчата у віці 9-12 років зачитали вголос, а їх батьки записали на відео кілька уривків з книги – про те, хто такі менеджери, що таке податки.

“У нас талановиті кадри, – привітав автора Валерій Маковецький, співзасновник Групи компаній Фокстрот, – бажаю Олексію та його казці популярності у майбутніх громадян України, яким вдасться побудувати сильну й справді незалежну державу”.

Презентація завершилась автограф-сесією Олексія Геращенко, й вже за декілька десятків хвилин на столі в автора не залишилось жодного екземпляру.

Таким чином, Олексій Геращенко збагатив письменницький пул співробітників компанії-авторів книг про сімейні цінності. Нагадаємо, на початку 2020 року у цьому ж конференц-залі відбулася перша презентація повісті корпоративного секретаря Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть», видана за сприяння Групи компаній «ФОКСТРОТ» та Геннадія Виходцева у видавництві «Білка» (Київ). Тому чергова презентація лише підтверджує увагу компанії та її співзасновників до розвитку творчого та наукового потенціалу співробітників.

ГКФрозвиває бренди