Еко-тандему 10 років: ГК Фокстрот підтримав студентів “Зеленого Інституту журналістики” університету Шевченка

З 17 по 27 квітня 2021 року за підтримки ГК Фокстрот відбудеться благодійний аукціон «EcoInstitute», який проведуть студенти Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка у рамках волонтерського освітнього проєкту «Зелений Інститут». Аукціон відбудеться в інтернет-просторі офіційної сторінки «Зеленого Інституту» в Instagram

Онлайн активність готують на честь ювілею проєкту “Зелений Інститут журналістики”. Протягом 10 років студенти ІЖ організовували ековечірки, благодійні ярмарки, збори макулатури, висаджували дерева. Зібрані кошти спрямовувались на благодійність: подарунки дітям з підшефного інтернату Київщини, підтримку студентам-випускникам університету в АТО, матеріальну підтримку притулку для тварин тощо.

Не зважаючи на карантинні умови, 2021 рік не став винятком в екологічній діяльності студентів ІЖ. Ювілей святкуватимуть не заради дати, вона – просто гарний привід, аби звернути увагу молоді на продукти, використання яких зменшує забруднення довкілля. У фокусі 2021 року – мінімізація використання у побуті та грамотна утилізація поліетиленових пакетів та пластику.


– Ювілейну команду “Зеленого інституту” не зупинило життя онлайн, – поділилася подробицями організації аукціону Михайлик , студентка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та іміджмейкер проєкту. – Ми готуємо благодійний онлайн-аукціон «EcoInstitute». До проєкту вже долучилися бренди екотоварів cooleco.store, honey_mommy_ecoshop, tatik_papik.shop, lera_foodhuntergreendream_ecostore, а також постійний партнер Зеленого Інституту – ГК “Фокстрот”.

Ось лише декілька активностей Зеленого інституту за 10 років, які відбулися за підтримки Групи компаній Фокстрот:

  • У 2011-2014 роках студенти-волонтери Зеленого Інституту допомогли 3 дитячим будинкам Києва та регіону.
  • У 2013 р. спільно з ГК «Фокстрот» та компанією СвітАвто придбали пральну машину для дитячого спецсанаторію «Барвінок» у м. Боярка.
  • У 2015 році закупили поліетиленову плівку для накриття фортифікаційних споруд та бліндажів у районі 29 блок-посту в зоні АТО, де служили випускники КНУ імені Тараса Шевченка.
  • У 2016 – Активісти ЗІ провідали вихованців соціального реабілітаційного центру «Ковчег» у Пущі – Водиці (Київ).
  • До 70-річчя журналістської освіти в Україні та ювілею Інститута журналістики студенти висадили 7 туй у дворі закладу.
  • Листопад 2017 запам’ятався рекордною кількістю зібраної макулатури (1520 кг) за одне вивезення.
  • У травні 2018 року в результаті акції Green Institute було вивезено 840 кг макулатури. Це дозволило зберегти від вирубки 14 дерев і зібрати понад 2 тисячі гривень для потреб проекту та підшефних Інституту журналістики.
  • А 2018—2019 рр студенти організували 2 еко-вечірки та акцію «Пухнастий інститут журналістики» у рамках щорічного фестивалю Журналістська весна в ІЖ КНУ імені Тараса Шевченка.


Нагадаємо, що власне у Групі компаній Фокстрот вже 11 років працює проєкт “Зелений офіс” у рамках Глобального договору ООН та вже 12 років реалізується проєкт з профілактики травматизму дітей “Школа безпеки”. Ці проєкти неодноразово були відзначені міжнародним журі на конкурсах соціальних проектів Центру розвитку КСВ (2014, 2015 та 2019 рр).

ГКФрозвиває бренди