Волонтерський рух співробітників ГКФ у День волонтера

До Дня Волонтерів в Групі компаній «ФОКСТРОТ» підбили підсумки результативності корпоративного волонтерського руху «Хочу допомогти!» протягом останніх 7 років

Цей напрямок соціальної відповідальності у Фокстроті представлений кількома векторами:
  • ініціативи компанії на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України;
  • власні ініціативи співзасновників бізнесу;
  • корпоративний рух працівників «Хочу допомогти!».
1. Активності компанії задля підтримки воїнів Збройних Сил України, ветеранів та їхніх сімей.

Перша допомога від Фокстрот захисникам України була доправлена вже у березні 2014 року – у перші дні військової агресії у Криму та на Сході країни. В архіві компанії збереглися світлини з тієї весни – швидку допомогу меблями та технікою було спрямовано у військові казарми Миколаєва. У казармах розміщували воїнів, які не зрадили присязі на вірність Україні, переїхали “на материк”, але потребували елементарного облаштування побуту.

Вже у серпні 2014 року Фокстрот надав побутову техніку (холодильники, телевізори, ноутбуки) Військово-медичному клінічному центру Північного регіону, розташованому у Харкові. Також допомогу у вигляді побутової техніки отримав Львівський шпиталь ім. Ю.Липи, Кременчуцький військовий шпиталь та Окремий загін спеціального призначення Західного територіального управління Національної гвардії України, який наразі перебуває на передовій.


З 2016 року Фокстрот у партнерах проєкту “Українці Разом”. Соціальна картка цього проєкту дозволяє бізнесу надати адресну допомогу 230 тис. захисників України та 1,5 тис. членам сімей загиблих героїв АТО / ООС. Щомісяця фіксується понад тисячу транзакцій за участю соціальної картки “Українці Разом”. З часу, коли Фокстрот став партнером проєкту, через 10-відсоткову знижку на придбання товарів у магазинах Фокстрот та інтернет-магазині FOXTROT.UA захисникам України було надано понад 7,9 млн гривень допомоги.

З моменту окупації частини Донецької й Луганської областей Фокстрот сприяв переїзду 226 співробітників, забезпечив їх робочими місцями. Крім того, компанія підтримала родину співробітника, який загинув під час несення служби на Сході. Наразі в компанії працює 72 ветерани воїни-захисники України.

2. Корпоративний рух волонтерів «Хочу допомогти!» у ГК «ФОКСТРОТ»

Багато хто з працівників компанії активно включився у допомогу бійцям Збройних Сил України з перших днів військової агресії. Але у вересні співробітники запропонували об'єднати зусилля. Так з'явився волонтерський рух «Хочу допомогти!», який підсилив загальну допомогу бізнеса воїнам Збройних сил за останні 7 років.

За цей час активісти руху «Хочу допомогти!» у ГК «ФОКСТРОТ» організували 70 акцій, 5 благодійних ярмарків, системне шефство над конкретними пораненими Київського та Ірпінського військових шпиталів. У найважчі для країни роки (2014-2015 рр.) участь в корпоративних волонтерських акціях брали близько 1000 осіб.


До кола фокстротівської допомоги були включені бійці декількох батальйонів Національної гвардії України, що потребували облаштування наметових містечок, сироти та вдови захисників України (через ГО «Серця кіборгів»), медики на передовій з бригади парамедиків Ангели Тайри), інші волонтери (Вадим Сопільняк із Запоріжчини, рух «Берегиня» з Києва). Загальна сума добровільних пожертвувань корпоративних волонтерів за 7 років сягнула 1 млн грн.

– 7 років у нашому колективі існує волонтерський рух співробітників. Пишаюся тим, що наші співробітники об'єдналися заради доброї справи, а напрямки руху волонтерів повністю співпадають з цінностями компанії – лідерством та відповідальністю, – коментує факт створення руху та підсумки його роботи Геннадій Виходцев.


3. Власні ініціативи співзасновників бізнесу. Серед перших активістів руху волонтерів у ГКФ – співзасновник Геннадій Виходцев.

27 березня 2014 року Геннадій Виходцев одним з перших у компанії передав за запитом військової частини власну допомогу – 40 бронежилетів та 13 ліхтарів із особливими функціями. У квітні 2014 року Геннадій Виходцев закрив потреби українських прикордонників, сформульовану в листі: “враховуючи погіршення економічної ситуації в Україні та Збройних Силах України, просимо передати комплекс техніки для роботи підрозділів”.

Прикордонники новоствореного Азово-Чорноморського управління переїхали в Херсон на постійне місце дислокації і потребували матеріальної підтримки. Тоді засновники ГКФ придбали для них бронежилети, офісну техніку, прапори. Друга хвиля допомоги – збір коштів, вже від волонтерів ГКФ – прикордонникам надійшли сезонні спальники та офісна техніка.


Крім того, Геннадій Виходцев відвідував поранених воїнів у Київському військовому шпиталі під час передачі побутової та кліматичної техніки для лікарняних палат. Багатьом волонтерам запам'яталась допомога захисникам Краматорського аеропорту, коли зібрану волонтерами допомогу, з-поміж яких були Г. Виходцев і його команда в ГКФ, скидали українським захисникам із повітря.

– Працівники компанії ініціюють гідні справи, які підтримує бізнес та його засновники, – коментує результати 7-річного фронту допомоги Збройним силам України виконавчий директор Фокстроту Олексій Зозуля. – Вважаю, що у такій синергії не тільки сила бізнесу, а й перемога України.

Довідка: Група компаній «ФОКСТРОТ» розвиває бренди «Фокстрот» (ритейл побутової та електронної техніки), «DEPO't Center» й «Fantasy Town» (управління нерухомістю в ГКФ). Фокстрот – перша мережа електроніки та побутової техніки в Україні, створена в 1994 році українськими бізнесменами Валерієм Маковецьким і Геннадієм Виходцевим. Працює в 90 населених пунктах виключно на території України.

ГКФрозвиває бренди