#чистопоукраїнськи: Тетяна Цой продовжує просвітницьку місію за підтримки засновників ГКФ

Працівниця Групи компаній «Фокстрот та сучасна українська письменниця Тетяна Цой презентувала користувачам каналу Youtube перший відеоролик з нової серії уроків про мову “Говорімо українською правильно!”

Авторка художніх романів «Мені байдуже, що люди скажуть» (2019) та «Мені байдуже, що люди скажуть. Сестри» (2021) Тетяна Цой продовжує свою місію з популяризації української мови в побуті, на відпочинку й на роботі. Бажання письменниці, аби українці говорили #чистопоукраїнськи, стало поштовхом до створення мовного проєкту “Говорімо українською правильно!”, який підтримав Геннадій Виходцев, співзасновник ГК «ФОКСТРОТ».

Тетяна Цой - спікерка відеоуроків "Говорімо українською правильно!"

Тетяна Цой обіймає посаду корпоративного секретаря ГКФ, де за її активної участі формується корпоративна мовна культура спілкування українською мовою на робочому місці. З 2020 року було створено серію з 11 уроків для корпоративного видання ГКФ та 12 відеороликів “Говорімо українською правильно!” для широкого загалу. У 2022 році вийшло перше відео з нової серії уроків про мову, де спікеркою є сама Тетяна Цой. Письменниця не лише пояснює правопис запозиченого слова “Ритейл”, а й шукає синоніми до нього, наводить власне українські слова-замінники на сторінках своєї саги. Урок триває лише 2 хвилини, а зачіпає правила з граматики, лексикології та навіть стилістики. І найголовніше – дає можливість відчути смак рідної мови та навички використання слів у повсякденному житті.

Заставка першого відеоуроку української від Тетяни Цой за підтримки Геннадія Виходцева

Тетяна Цой анонсує, що такі уроки відбуватимуться щомісяця протягом 2022 року, у мовні четверги – саме цей день обрано для вдосконалення навичок працівників ГКФ із володіння державною мовою.

ГКФрозвиває бренди