Де «Сила та ніжність» - знає «Фокстрот» і Міжнародна фотовиставка «День-2016»

4 листопада 2016 року в столичній галереї мистецтв «Лавра» за підтримки ГК "Фокстрот" відбулось урочисте відкриття XVIII Міжнародної фотовиставки газети «День», приуроченої 20-річному ювілею видання. Вкотре партнерами заходу стала Група компаній «Фокстрот». Серед запрошених гостей - відомі представники культурної, академічної, політичної еліти України, провідних компаній, громадських організацій та ЗМІ. Як зауважила Лариса Івшина, головна редакторка газети «День», глядачам представлений своєрідний великий сімейний альбом України, а на фотографіях - люди, які формують обличчя країни. "І наш пріоритет - показати, як розвивається і дорослішає Україна", - сказала вона. Ось чому символом фотовиставки став вінок, що символізує незламність і єдність української сім’ї, українського народу.  

У дружній атмосфері гості вітали талановитих фотографів країни, чиї 350 фоторобіт стали ретроспективою буднів і свят України, а також кращим подарунком до Дня народження газети «День». Найталановитіших фотографів з усіх куточків України вітали організатори та партнери фотовиставки.  

Симпатією «Фокстроту» цього року стала робота фотографа Олексія Лебідя з Харкова під назвою «Сила і ніжність». «Дякую автору роботи за те, що він побачив цю особливість нашого народу: ми сильні тому, що ми надзвичайно щирі у своїй любові та ніжності», - сказала прес-секретар ГК «Фокстрот» Алевтина Белецька.  


Автор роботи Олексій Лебідь розказав, як йому вдалося спіймати такий момент та зафіксувати його у світлині. «Це був початок цьогорічного осіннього призову солдатів строкової служби, і перед новобранцями виступали курсанти Національної Академії Національної Гвардії України. У нашому взводі була дівчина-спецпризначенка, і вона показувала акробатичний номер. Безпосередньо перед виступом вона попросила свого товариша заплести їй косу, щоби було легше виступати. Я помітив цю мить, це була справа однієї секунди, і зафіксував її у фотографії», - відверто розповів Олексій. «Я працюю в прес-службі Національної Гвардії України, фотографую вже більше 5 років. Як я потрапив до кола конкурсантів фотовиставки? Мене запросили організатори. Коли я «запостив» це фото в соцмережі, воно почало дуже швидко поширюватися, редактори газети «День» помітили світлину і запросили мене взяти участь у виставці». 

«Фокстрот» з 2011 року підтримує талановитих фотографів з різних міст України, яких щорічно збирає газета «День». Серед відзначених митців за ці роки - Олександр Синельников з Одеси (робота «Фотомисливство»), Віктор Ковальчук з Києва (автор світлини «I am Ukrainian») тощо.  

«Будемо чекати від Вас, Олексію, нових робіт. Спасибі за такі світлі емоції», - подякувала Алевтина Белецька харків’янину Олексію Лебедю, автору роботи «Сила та ніжність».



Довідка: Фотоконкурс проводиться щорічно з 1999 року, є найяскравішою «зіркою» у сузір’ї соціальних проектів газети. За 17 років, поки триває цей фотолітопис, у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів, рахунок людей, які побачили наші світлини, пішов на мільйони.  

У 2016 році з понад 2400 світлин редакційне журі відібрало 350 кращих робіт як професіоналів, так і аматорів. Серед номінацій – «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм». 

XVIII Міжнародна фотовиставка газети «День» працює у столичній галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1) до 13 листопада, вхід вільний.

ГКФрозвиває бренди