Діти влітку – турбота дорослих

у Бердянську пройшли традиційні «Уроки безпеки», а за три роки партнерства ГК «ФОКСТРОТ» з рятувальниками Запорізької області близько 60 000 дітей у понад 150 навчально-виховних та оздоровчих закладах змогли переглянути мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу», взяти участь у заходах за мотивами мультику 


Літо - час нових тривог і відкриттів, адже сучасний світ сповнений спокус і завуальованих ризиків, які не такі очевидні на перший погляд, але від цього не менш небезпечні. Саме тому, фахівці ДСНС, Національної поліції, медики Швидкої допомоги та волонтери Червоного Хреста об’єднали свої зусилля заради безпеки в дитячих оздоровчих центрах області, яких на сьогоднішній день діє 33. Нещодавно, ДОЛ «Райський куточок» та «Червона гвоздика» у Бердянську провели разом з фахівцями ГУ ДСНС України у Запорізької області масові заходи. Понад півтори тисячі дітлахів та дорослих стали учасниками Дня безпеки, а соціальним партнером виступила Група компаній «Фокстрот» у рамках власного соціального проекту «Школа безпеки».  

«Бренд «Фокстрот» допомагає створювати комфорт в родинах своїх покупців, а як соціально-відповідальний бізнес за допомогою власного мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу» навчає головним правилам добробуту – як зберегти здоров’я та життя дітей в цих родинах. Ми долучаємося до системних дій зі школярами та фахівцями державних служб з профілактики безпеки дітей, - говорить генеральний директор групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. - Запорізька область – серед лідерів у цьому рухові за безпеку, й ми спільно радіємо результатам: за статистикою в Україні в 2017 році сталося вдвічі менше надзвичайних ситуацій з дітьми, ніж у 2016 році. 


Бердянські «Уроки безпеки» були по-літньому теплими: протягом дня на території таборів проходили різноманітні розважально-пізнавальні заходи з основ безпеки життєдіяльності. Вогнеборці влаштували для дітей парад пожежної техніки та показові виступи: як вони діють під час пожежі, провели бойове розгортання та загасили умовне загоряння. Колеги з Нацполіції демонстрували можливості патрульного автомобіля та дозволяли дітям відчути себе юним помічником поліцейського. Лисичка Фокс провела з наймолодшими відпочивальниками веселий та пізнавальний урок безпеки за мотивами мультфільму «Фокс і трот поспішають на допомогу». Діти продемонстрували неабиякі знання щодо дій у екстремальних ситуаціях, особливо під час пожежі, а на згадку про зустріч отримали пам’ятні подарунки від соціальних партнерів Групи компаній «Фокстрот». 

Медики навчили дітей як зробити штучне дихання та серцево-легеневу реанімацію, а волонтери розповіли про симптоми й першу допомогу при сонячних опіках, теплових ударах, запамороченнях тощо. Кульмінацією заходу стала собака породи ньюфаундленд на прізвище Ланж. Собака має сертифікат Кінологічної служби України та бере участь у змаганнях в категорії «Служба порятунку на воді». Їй три роки, два з яких вона вивчає рятувальну справу на воді. Вона вже вміє доставляти рятувальне коло до потопаючого та транспортувати на берег гумовий човен з постраждалим. Найближчим часом Ланж разом з господарем Олександром Стрюковим поїде на міжнародні змагання в Прибалтику. 


Рятувальники і поліцейські закцентували увагу на тому що, дитина влітку частіше залишається без нагляду, і якщо вже ми, дорослі, не завжди можемо бути поруч, то просто зобов'язані навчити дитину убезпечувати себе. Вона повинна вміти поводитись на воді, знати правила, пов'язані з перегрівом і отруєннями організму, наявність вміння поводитися з комахами і тваринами, правила гігієни і поведінки на дорозі, на вулиці, в лісі, розпізнавати зло, поганих людей, знаходити оптимальний вихід з несприятливих надзвичайних обставин, вміти вибудувати правильні межі особистої безпеки і перебування в зоні фізичного і психологічного комфорту. Наприкінці зустрічі організатори заходу побажали, аби літо було безпечним, чудовим і незабутнім періодом з найкращими та яскравими спогадами.

ГКФрозвиває бренди