Уроки української в ГКФ – від колеги та письменниці

Уроки української для працівників у Групі компаній «ФОКСТРОТ» складає відома українська письменниця Тетяна Цой (корпоративний секретар ГКФ). Систематичні уроки надходять кінцевому споживачеві у вигляді алгоритму запам'ятовування основних правил через корпоративну стрічку новин. 

В Україні державна мова закріплена Конституцією (ч. 1 ст. 10). Державною мовою є українська. Саме тому чинне законодавство визначає українську мову мовою ведення ділової документації.

Тому ще у 2017 році у Групі компаній «ФОКСТРОТ» відбулася стандартизація діловодства відповідно до чинного законодавства. Розпорядженням генерального директора ГКФ Геннадія Виходцева “Про мовну політику в Групі компаній «ФОКСТРОТ» від 06.12.2017 впроваджено ведення документації, внутрішніх та зовнішніх комунікацій українською.”

– “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”, – процитував Ліну Костенко Геннадій Виходцев після підписання розпорядження. – Пропоную всім разом вдосконалювати навички володіння державною мовою!

Для того, щоб підвищити якість мовлення українською в ГКФ корпоративний секретар – відома українська письменниця Тетяна Цой, авторка повісті “Мені байдуже, що скажуть люди” (2020 рік, видавництво “Білка”) – розробила власні уроки грамотності. П’ять місяців поспіль працівники компанії отримують концентровані знання у зручному форматі стрічки новин у рубриці “Говоримо українською правильно”.


Усі матеріали подаються у вигляді таблиці. У ній – сталі граматичні конструкції, розповсюдженні помилки та важливі правила, призабуті більшістю з власних шкільних часів. Враховуючи специфіку цільової аудиторії, Тетяна Цой насичує свої мануали інформацією щодо правильного спілкування українською саме в межах робочого простору: з колегами, відвідувачами та партнерами.

Завдяки систематичним урокам української від відомої письменниці працівники Групи компаній «ФОКСТРОТ» э можливість підвищити власну культуру спілкування українською, побачити сенс у комунікації державною мовою.

Долучайтеся до нас, якщо вас зацікавив наш мовленнєвий скарб. Усі творчі наробки – таблички-уроки від Тетяни Цой ви можете скачати за посиланням.

Довідка: З 2018 року торгова мережа Фокстрот – бренд, який розвиває Група компаній Фокстрот, – запровадила власну систему навчання та вдосконалення навичок володіння українською для працівників торгових залів. Навчальний комплекс розроблено для уроків онлайн. Складається з 4 модулів. Матеріали включають засади сучасної української мови. Увагу акцентовано на комунікації продавця з покупцями, працівника сервісу з клієнтом. У 2019 році власні навички спілкування поліпшили 2090 працівників офісу і роздрібу.

ГКФрозвиває бренди