1000 шкільних робіт про безпеку, декілька сотень – по мотивах мультика від Фокстрот!

Запорізькі рятувальники підвели підсумки Місячника безпеки життєдіяльності та фестивалю малюнків за мотивами мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу», а соціальний партнер незабаром відзначить найбільш талановитих учасників 

18 лютого у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області відбулося підведення підсумків Місячника безпеки життєдіяльності. Головна мета проведення цього конкурсу – це навчання школярів правилам безпеки життєдіяльності під час освітнього процесу, на відпочинку та в побуті.


З 15 листопада по 15 грудня 2020 року рятувальники оголосили збір дитячих творчих робіт, а Група компаній Фокстрот як соціальний партнер запропонувала дітям переглянути мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» та поділитися враженнями, втіленими у творчість.

Упродовж місяця учасники конкурсу малювали, вишивали, клеїли, ліпили, фарбували, вирізали, будували, проявляючи не тільки свої знання та уміння, але й креатив та оригінальність ідей. Як результат, до Головного управління ДСНС у Запорізькій області надійшло понад 1000 робіт, 200 з яких – про лисичку Фокс, її друзів-малюків та їх пригоди.


Панін Ілля, 10 років, «Бережіть природу від пожеж», виріб з пластиліну

– Я вдячний партнерам та педагогам, завдяки яким цей творчий фестиваль успішно відбувся. Адже в такий спосіб діти ефективно навчаються одному з головних правил – як берегти своє життя та здоров’я, - коментує генеральний директор ГК Фокстрот
Геннадій Виходцев. – За усі роки співпраці з ДСНС України у профілактичній роботі серед школярів найпотужніший відгук на мультсеріал – із Запоріжжя. Дуже приємно, що не дивлячись на всі складнощі минулого року, проект не зупиняється, а дітям подобаються повчальні пригоди наших корпоративних персонажів.


- Вражає талант наших дітей та їх бажання зробити світ безпечнішим! Незважаючи на карантин, на конкурс надійшло понад 1000 робіт! Дякуємо вам, і дорослі, і малі, що приділити увагу безпеці життєдіяльності, - розповідає Юлія Баришева, начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області, підполковник служби цивільного захисту. - Мультфільм Фокстроту є родзинкою наших навчальних свят від рятувальників, а 4 серію «Пожежа» ми показуємо усім відвідувачам нашого музею рятувальної служби. Дякуємо Фокстроту за співпрацю!

Обирали найкращі роботи дитячої творчості щодо правил безпеки не тільки рятувальники ГУ ДСНС України у Запорізькій області, а також представники Запорізького обласного центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.


Фахівці визнали найкращими близько 40 робіт в різних вікових категоріях та номінаціях.

Нагадаємо, що Місячник безпеки проходив протягом листопада-грудня 2020 року в усіх навчальних закладах Запорізької області. Кожна дитина мала змогу взяти участь у конкурсі та представити на суд компетентного журі свої роботи. У конкурсі взяли участь школярі віком від 4 до 18 років.

Довідка: з 2003 року ГК «ФОКСТРОТ» підтримує ініціативи державних органів влади у навчально-виховній роботі зі школярами щодо профілактики травматизму дітей у невиробничій сфері, а з 2008 року ГКФ під девізом «Комфортно там, де безпечно!» реалізує соціальний проект «Школа безпеки». За сприяння фахівців ДСНС України було створено навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу», рекомендований для роботи з молодшими школярами Міністерством освіти та науки України. У інтернеті мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» переглянули близько 700 тисяч глядачів. За мотивами найпопулярнішої за кількістю переглядів четвертої серії мультфільму «Пожежа» була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!» та розклад уроків. У 2018 на Національному Уроці безпеки, що пройшов у 25 областях України, Фокстрот надав англомовну версію мультфільма «Фокс і Трот поспішають на допомогу. Пожежа».

Група компаній "ФОКСТРОТ" розвиває бренди "Фокстрот. Техніка для дому", а також «DEPO't Center» і «Fantasy Town» (управління нерухомістю у ГКФ). Співзасновниками Групи компаній «Фокстрот» є Валерій Маковецький та Геннадій Виходцев.

ГКФрозвиває бренди