Фокстрот – це й про танці: бізнес допоміг черкащанам успішно представити Україну на танцювальному фесті в Італії

27-29 травня 2022 року в курортному місті Беларія-Іджеа-Марина (Італія, регіон Емілія Романья) артисти Черкаського народного хору обласної філармоніі успішно виступили на ювілейному, 30-му фестивалі танців народу світу «La Borgata che Danza»

Мерія міста запросила взяти участь у фестивалі українців, аби італійці ближче познайомилися із культурою народу, з якого починаються сьогодні усі випуски новин в Італії. «Цьогоріч ми запросили українських учасників, щоб сказати вам: ми на одному диханні з вами», – сказав українцям на церемонії відкриття мер Беларії Філіппо Джіоржетті. Комунікаційну та інформаційну підтримку надала Група компаній Фокстрот.

Артисти Черкаської філармонії показали на фестивалі програму з українських народних танців Черкащини: «Вітальна» з елементами гопака, «Весняний козачок», «Полька-свербилівка», жартівлива композиція «Лавка» вразили італійців своєю аутентичністю, емоційністю, хореографічними знахідками. Українські артисти дали справжній майстер-клас на фестивалі: учасники, як професійні, так і аматори, збиралися саме на тих локаціях фестивалю, де танцювали черкащани, ловили кожен рух балету філармонії.


– «Міжнародний танцювальний майданчик «La Borgata che Danza» ми оцінили як можливість довести, що Україна – європейська країна, яка потребує підтримки в світі в цей нелегкий час, – прокоментував директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка. – Упевнений, нашому колективу це вдалося, адже італійці щиро аплодували після кожного виходу артистів на сцену.

Ще одна локація на фестивалі була присвячена темі української боротьби за незалежність: колишня «фокстротівка», а сьогодні волонтерка Гуманітарного центру Черкаської міської ради Олена Листопад-Кононенко розгорнула біля фестивальної сцени виставку малюнків дітей, евакуйованих до Черкас з місць бойових дій. Це шість стендів та три десятки робіт юних очевидців війни росії проти України, які діти намалювали в Черкаському гуманітарному центрі, поки батьки отримували допомогу.


– Через малюнки дітей ми спробували передати італійцям дитяче сприйняття війни, розв’язаної росією проти України, адже майже 125 тисяч втікачів від війни прийняла саме Черкащина, з них 20 тисячам допоміг наш Гуманітарний центр, серед яких 5500 дітей, – розповіла Олена під час інтерв’ю на регіональному RadioBruno. – Вражають як реалістичність переданих подій, так і віра дітей в Україну та невідворотність її перемоги в цій війні.


Виступ українців в Італії відбувся за підтримки Черкаської обласної ради, Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації, інформаційним та комунікаційним партнером виступила Група компаній «Фокстрот».

– Цьогоріч у березні через війну ми не змогли провести традиційні Міжнародні змагання зі спортивного танцю «Парад надій», з яким партнерствуємо вже 20 років, то ж коли фахівці відділу з громадськістю дізналися про фестиваль «La Borgata che Danza» та пошук італійцями гідного танцювального колектива – долучилися і допомогли здійснитися планам італійських організаторів, – розповіли в прес-службі ГК Фокстрот.

Щорічний фестиваль «La Borgata che Danza» проводиться в Італії з 1993 року, присвячений старовинним формам музики та танцям народів світу. Щорічно одна з країн світу презентує себе на цій площадці.

ГКФрозвиває бренди