Фокстрот мститься за Foxtrot’a і зробив перший внесок на «пташок»-месників

Всеукраїнський ритейлер Фокстрот спільно з БФ «КОЗАК ДРАЙВ» підтримав збір коштів на закупівлю дронів DJI Mavik 3Т, зробивши перший внесок у розмірі 100 000 гривень. «Очі» будуть передані воїнам з однойменного підрозділу аеророзвідки «Foxtrot», названого на честь загиблого співробітника компанії

Мета збору коштів – допомога у закупівлі розвідувальних дронів для аеророзвідувальної групи Foxtrot аеромобільного батальйону 80 ОДШБ ЗСУ, які на постійній основі потребують матеріально-технічної підсилення.


Окремий підрозділ аеророзвідки «Foxtrot» 80-ї ОДШБ десантно-штурмових військ названо на честь його командира, головного сержанта розвідувального взводу аеромобільного батальйону, в минулому директора магазину «Фокстрот» у м. Львів, з таким самим позивним – Олега Марковича, який загинув у квітні на Бахмутському напрямку. Його ім’я, як імена сотень українських захисників і захисниць, закарбуються в серцях українців назавжди.

Воїни з підрозділу «Foxtrot» продовжують виконувати настанови свого командира, самовіддано й невпинно витісняючи ворога з української землі на одному з найбільш інтенсивних напрямків бойових дій.

– Ця ініціатива – особлива, оскільки перетинається з нашим брендом, нашими співробітниками та прагненнями «віддячити» ворогу за весь спричинений біль і найважливіше – втрату колег, рідних і близьких людей. Тому ми підтримали палке бажання хлопців з підрозділу «Foxtrot» відплатиnb ворогу в ім’я справедливості і задля наближення Перемоги. Дякуємо нашим друзям з фонду «КОЗАК ДРАЙВ», які підтримали цю ініціативу, – зазначив Олексій Зозуля, СЕО компанії Фокстрот.

Безпілотники є життєво необхідними засобами на передовій, адже дозволяють воїнам вести розвідку вздовж всієї лінії фронту, виявляти російські сили та ворожу техніку, дистанційно коригувати артилерійський вогонь і, як результат, забезпечують ефективність роботи ЗСУ та допомагають зберегти життя захисників.

Деталі ініціативи знаходяться тут.

Зазначимо, за 1,5 роки ритейлер надав Силам оборони та постраждалим українцям допомогу на суму понад 16 млн грн. У червні компанія долучилася до ініціативи фандрейзингової платформи UNITED24, спрямувавши 1 мільйон гривень на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

У 2023 році співзасновник Групи компаній ФОКСТРОТ Геннадій Виходцев нагороджений медаллю «За сприяння Збройним Силам України» від Міністра оборони України Олексія Рєзнікова, а голова наглядової ради Фокстрот Валерій Маковецький відзначений "За сприяння повітряним силам України" від командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука. Виконавчий директор «Фокстрот» Олексій Зозуля наказом головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного отримав візднаку «За сприяння війську»: «За значний особистий внесок у наданні всебічної допомоги підрозділам Збройних Сил України, активну волонтерську діяльність в умовах воєнного стану».

ГКФрозвиває бренди