«Подаруй щасточку добра»: Фокстрот випустив благодійний мерч на підтримку дітей, постраждалих від війни

Колекцію товарів із серії фірмового мерчу – плюшеві подушки з Фоксі, рюкзаки, чохли для гаджетів – можна придбати в магазинах мережі і на сайті. 30 гривень від продажу кожної одиниці буде направлено через благодійну організацію «СОС Дитячі Містечка» в Україні на проведення занять з арт-терапії

До Дня Незалежності команда мережі Фокстрот спільно з партнерською організацією «СОС Дитячі Містечка» в Україні запустила благодійну акцію «Подаруй щасточку добра», спрямовану на надання психологічної допомоги дітям, постраждалим від агресії російської федерації проти України.

Зокрема, компанія випустила оновлену серію фірмового мерчу, частину коштів від продажу якого буде спрямовано на проведення занять з арт-терапії для покращення фізичного, психологічного та емоційного стану дітей, підопічних організації.


«Війна назавжди змінила життя тисяч дітей, позбавивши багатьох із них домівок, рідних, друзів. Особливо щемно, коли йдеться про маленьких українців, які попри свою волю були змушені дізнатися, що таке руйнування, жахи окупації, втрата близьких. Але ми, дорослі, не можемо допустити, щоб країна-терорист забрала у них шанс на щасливе дитинство і світле майбутнє. Ми прагнемо, щоб попри всі труднощі діти змогли впоратися із наслідками агресії російської федерації проти України, зростали здоровими й завжди усміхненими. Саме в цьому полягає ідея акції ««Подаруй щасточку добра», – прокоментувала Леся Нікуліна, куратор проєкту, начальник відділу торгового маркетингу Фокстрот.

Акція «Подаруй щасточку добра» триватиме з 24 серпня 2023 року до 31 березня 2024 року.

Долучитися до доброї справи може кожен бажаючий, придбавши акційний товар із серії фірмового мерчу: плюшеві подушки, рюкзаки Фоксі і незабаром – чохли для ноутбуків. Серед них – довгоочікувані новинки, на які покупці Фокстрот – фани лисички Фоксі – чекали з нетерпінням. 30 гривень з покупки таких позицій буде направлено на організацію занять з арт-терапії для дітей, постраждалих від війни.


«Дитинство не повинно бути на паузі через війну. Щоб цього не відбувалося і працюють фахівці нашої організації – психологи, соціальні фахівці та педагоги у маленьких громадах та містах від Миколаєва до Ужгорода. У своїй роботі вони широко використовують арт-терапію, коли завдяки малюванню, ліпці, мандалоплетінню та іншим творчим методам допомагають впоратися з тривогою, опанувати гнів і страх. Ми щиро вдячні нашим партнерам з «Фокстрот» та їх покупцям за підтримку дітей, які відчули лихо війни, – зазначив Сергій Лукашов, директор МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка». – Спільними зусиллями поширюємо щасточки добра».

Зазначимо, група «Фокстрот» є партнером благодійної організації «СОС Дитячі Містечка» в Україні з 2010 року. У 2014 році торгова мережа Фокстрот реалізувала благодійний проект «Ми разом», збираючи кошти на допомогу переселенцям, якими опікується МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка». Тоді в магазинах мережі покупці могли придбати спеціальну сувенірну продукцію – листівки, магніти і блокноти. У 2015 році спільними зусиллями були зібрані кошти, на які для 79 багатодітних сімей зі сходу України організовано передачу продуктових наборів і необхідних в побуті речей.

З 2016 року по 2019 рр. компанія вже мала досвід з організації занять з арт-терапії для дітей шляхом збору коштів у благодійні бокси. З початком повномасштабного вторгнення бренд надав допомогу сім’ям з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Запорізької областей, які тимчасово проживають у «Містечках фонду» Києва та Київської області, передавши понад 60 одиниць побутової техніки.

ГКФрозвиває бренди