Фоксі-мерч став «щасточкою добра» для 125 дітей, постраждалих від війни

У грудні за сприяння мережі Фокстрот та залученості покупців проведено низку занять з психологічної підтримки підопічних БО «СОС Дитячі Містечка Україна» у рамках благодійної акції «Подаруй щасточку добра»

З початку акції, 24 серпня, і протягом наступних трьох місяців, кожні 30 грн з продажу фірмових подушок, рюкзаків, чохлів для гаджетів із серії благодійного Фоксі-мерча акумулювалися компанією з метою проведення корекційно-розвивальних занять та арт-терапевтичних майстер-класів для дітей, які постраждали від агресії російської федерації.

В цілому, протягом першого етапу охопили допомогою 125 діток віком від 3-х до 14 років, котрі отримують психологічну підтримку в Київському регіоні в центрі Укріплення сімей в м.Київ.


«Внаслідок воєнних дій у прифронтових регіонах, ракетних ударів по мирних містах, втрату домівок і близьких багато дітей потребують психологічного супроводу з подальшою корекцією поведінки та загального розвитку. Ми раді, що це розуміння розділяють з нами наші покупці і підтримують партнери «СОС Дитячі Містечка Україна». Благодійний Фоксі мерч на 100% виконує свою функцію, тому акція триває, аби ми могли залучити до занять якомога більше діток», – зазначає Леся Нікуліна, керівник відділу торгового маркетингу Фокстрот, ініціатор проєкту.


Так, протягом грудня було проведено 15 корекційно-розвивальних занять для дітей від 3-х до 9-ти років. За їхніми результатами, у діток покращились та почали формуватися навички ефективної комунікації, концентрація уваги, збільшилась тривалість продуктивної діяльності. Відбулися позитивні зміни у виконанні завдань на логіку, пам’ять, увагу тощо.


Також організовано заняття з арттерапії, якими було охоплено 120 дітей.

«Використання арттерапевтичних методів роботи є ефективним для розвитку емоційного інтелекту, зняття психоемоційної напруги, формування адекватної самооцінки, роботи з тривожністю, страхами, а також пошуку зовнішніх та внутрішніх ресурсів є. Малювання, робота з пластичними матеріалами, виготовлення талісманів та ресурсних поробок мають позитивний вплив на емоційний стан як дітей, так і дорослих, – додає Тетяна Сідун, координатор Центру укріплення сім’ї».


Зазначимо, група «Фокстрот» є партнером фонду з 2010 року. У 2014 році торгова мережа реалізувала благодійний проект «Ми разом», збираючи кошти на допомогу переселенцям, якими опікується МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка». У 2015 році спільними зусиллями були зібрані кошти, на які для 79 багатодітних сімей зі сходу України організовано передачу продуктових наборів і необхідних в побуті речей.


З 2016 року по 2019 рр. компанія організувала збір коштів у благодійні бокси для організації занять з арттерапії для дітей. З початком повномасштабного вторгнення бренд надав допомогу сім’ям з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Запорізької областей, які тимчасово проживають у «Містечках фонду» Києва та Київської області, передавши понад 60 одиниць побутової техніки

У серпні 2023 року команда Фокстрот разом з організацією «СОС Дитячі Містечка» в Україні запустила акцію «Подаруй щасточку добра». 30 гривень від продажу кожної одиниці благодійного мерча спрямовуються на психологічну допомогу дітям.

ГКФрозвиває бренди