Фокстрот – у ТОП-50 «Найкращих роботодавців України»-2024

Зі 152 учасників дослідження експерти високо оцінили компанію за рівнем підтримки ветеранів та їхніх родин, наявністю заохочень для персоналу і інструментів підтримки співробітників

Омніканальний ритейлер Фокстрот увійшов до рейтингу ТОП-50 «Найкращих роботодавців України»-2024 за версією NV і Odgers Berndtson Ukraine, результати якого було оприлюднено 2 жовтня під час форуму NV «Бізнес та війна».

Окрім включення до основного рейтингу, бренд відзначили у числі найкращих роботодавців сфери ритейлу у номінації «Матеріальна та нематеріальна мотивація персоналу».


«Дякуємо організаторам за високу відзнаку. Бути в числі найкращих – для нас велика честь і відповідальність, і це заслуга всієї команди. Адже у складні часи ми змогли зберегти і приумножити такі риси, як професіоналізм, експертність, клієнтоорієнтованість і жагу до розвитку, щоб задовольняти потреби мільйонів українців у побутовій електроніці, надавати їм якнайкращий сервіс, – зазначила Тетяна Брюханова, HR-директорка Фокстрот. – Найголовніше, що всіх об’єднує, – це людські якості та спільні цінності: командний дух, відповідальність, орієнтація на клієнта. Саме така синергія є основою успіху компанії».


Зазначимо, Фокстрот напрацьовує досвід щодо реінтеграції колег-захисників та учасників війни при поверненні в компанію, впроваджує інклюзивний сервіс. Робота над комплексною програмою адаптації ветеранів стартувала в 2023 році. А влітку 2024 року ритейлер отримав відзнаку «Дружні до ветеранів» від профільної організації Veteran Hub.

Для співробітників компанії регулярно проводяться мотиваційні програми, які мають змагальний та командоутворюючий ефект, на кожному рівні розвинена культура надання зворотнього зв’язку. Діє комплексна навчальна програма з підтримки ментального здоров’я для всіх працівників компанії.


До рейтингу «ТОП-50» потрапили також провідні українські компанії з таких галузей, як: агробізнес, банківська справа, IT, FMCG, промисловість, логістика, медицина, металургія, ритейл і телекомунікації.

Рейтинг найкращих роботодавців – спільний проєкт бізнес видання NV і Odgers Berndtson, міжнародної компанії з пошуку і оцінки керівників найвищого рівня. Цей список дає уявлення працівникам, акціонерам та інвесторам про те, які компанії в Україні докладають максимальних зусиль заради підтримки своїх співробітників під час війни. У 2024 році у дослідженні взяли участь 152 найбільші компанії України, відібрані за критеріями виручки та кількості працівників.

Довідка. Техноритейлер Фокстрот – один з найбільших омніканальних продавців побутової техніки і електроніки в Україні, у вересні 2024 року відзначив 30-річчя. Наразі мережа оперує 122 магазинами (на 100% енергонезалежні) у 66 містах, інтернет-магазином (+30% у трафіку рік до року) і мобільним застосунком Foxtrot.ua (+225% приріст нових користувачів). В компанії працює понад 2500 співробітників. За перше півріччя 2024 р. ритейлер сплатив понад 430 млн грн податків і передав пряму допомогу захисникам України на 40 млн грн.

ГКФрозвиває бренди