Намалювали безпеку разом з «Фокстротом»

У Бердянську пройшли літні традиційні «Дні безпеки» в дитячих оздоровчих таборах, а за три роки партнерства ГК «ФОКСТРОТ» з рятувальниками Запорізької області близько 60 000 дітей у понад 150 навчально-виховних та оздоровчих закладах змогли переглянути мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу», взяти участь у заходах за мотивами мультику 


3 та 4 серпня в дитячих оздоровчих таборах м. Бердянська на Азовському морі відбулися Уроки безпеки в рамках соціального проекту «Школа безпеки» Групи компаній «ФОКСТРОТ» за підтримки ГУ ДСНС в Запорізькій області. 


Близько 200 дітей 3 серпня стали учасниками квесту з безпеки в дитячому оздоровчому таборі «Райський куточок» на Бердянській косі: діти переглянули мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу», створений для популярізації правил безпеки серед дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку в рамках соціальної відповідальності бізнесу «Фокстрот». А вийшовши з кінозалу, школярі тут же згрупувалися у команди та пройшли етапи квесту «Вікторина», «Одягнись як рятувальник», «Встигни із допомогою» тощо. За успіхи в квесті молодші школярі отримали тематичні сувеніри від організаторів – розклади уроків, листівки «При пожежі дій правильно!», фрізбі, брендовані персонажами мультфільму тощо.  


У цей час старшокласники на медичному манекені вчилися надавати першу допомогу уявному потерпілому та раділи рясним краплям води з пожежного рукава під час показового гасіння умовної пожежі професійними вогнеборцями Бердянська. Вогнеборці влаштували для дітей парад пожежної техніки та показові виступи: як вони діють під час пожежі, провели бойове розгортання та загасили умовне загоряння. 

4 серпня ще 300 школярів сусіднього дитячого оздоровчого табору «Червона гвоздика» взяли участь у конкурсі малюнків за мотивами мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу». Напередодні діти подивилися мультик у загонах, обговорили із вожатими дії персонажів та отримали завдання - намалювати правила безпеки. На закритті зміни кращі художники отримали заохочення: справжні каски рятувальників від начальника сектору зв’язків із ЗМІ та роботи із громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлії Баришевої.  

Сюрпризи переможцям роздали двоє дівчат-вожатих у костюмах героїні мультсеріалу лисички Фоксі та прес-секретар ГК «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька. 


- Девіз нашого соціального проекту «Комфортно там, де безпечно», а «Уроки безпеки» влітку традиційно проводяться у місцях відпочинку дітей на Азовському морі та стали нашою доброю традицією як соціально-відповідального бізнесу, - сказала Алевтина Белецька. – Зусилля ДСНСобласті та їх помічників дають свій результат: з початку 2018 року в Запорізькій області під час пожежі не загинула жодна дитина. Це значить, що є сенс працювати далі, розвивати соціальний проект «Школа безпеки», навчаючи дітей за допомогою Уроків та мультсеріалу головним правилам життя – як бути живими та здоровими. 

Під час літніх канікул близько 10 тисяч дітей в Запорізькій області повторили правила безпечної поведінки спільно із обласними державними службами профілактики дитячого травматизму – ДСНС області, Національної поліції, медиками, волонтерами Товариства Червоного Хреста України та за партнерської підтримки ГК «ФОКСТРОТ». 

Довідка: З 2003 року ГК «ФОКСТРОТ» підтримує ініціативи державних органів влади у навчально-виховній роботі зі школярами щодо профілактики травматизму дітей у невиробничій сфері. У 2008 року в ГКФ розпочинається соціальний проект «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно!». У 2012 році за сприяння фахівців ДСНС України було створено навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» (4 серії, виробник – студія «Арт-Відео»). За цей час в інтернеті мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» переглянули близько 700 000 глядачів. За мотивами найпопулярнішої за кількістю переглядів четвертої серії мультфільму «Пожежа» https://www.youtube.com/watch?v=bRezik8LHtA була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!» та Розклади уроків. Восени 2018 року готується презентація серії «Пожежа» англійською та польською мовами по всій Україні за підтримки ДСНС України.

ГКФрозвиває бренди