Волонтерський рух в Групі Фокстрот: благодійні результати 2018 року

Наприкінці 2018 року співробітники Групи компаній Фокстрот підбили підсумки непомітної, але такої важливої для суспільства роботи як волонтерство. В ГК Фокстрот це актуальна тема, оскільки з 2014 року існує волонтерський рух «Хочу допомогти», в ініціативах якого хоч раз взяли участь понад 1000 співробітників підприємств брендів

За 4 роки існування руху волонтери допомогли чималій кількості бійців АТО, їхнім родинам і колегам, які потрапили в скрутні життєві обставини. 


У 2018 році активісти волонтерського руху «Хочу допомогти» в ГКФ надали допомогу підшефним бійцям та закупили необхідних матеріалів та техніки на суму 106.338 грн. Волонтери оперативно реагували на запити щодо допомоги, отримували зворотній зв'язок від бійців та поранених, системно звітували у корпоративному новинному виданні перед учасниками руху за витрати та результати роботи, а пул підшефних збільшився на декілька чоловік.  

З 2016 року і до сьогоднішнього дня постійним підшефним волонтерського руху ГКФ є ветеран АТО Олександр Горбенко, який бореться з онкозахворюванням і якого волонтери провідують в онкоцентрі і допомагають медичними препаратами. 


Корпоративна секретарка ГКФ Тетяна Цой та  фахівчиня по роботі з персоналом Валерія Максимова 
відвідують у шпиталі підшефних волонтерського руху ГКФ

Під увагою волонтерів наразі знаходяться декілька бійців: Юрій Воловик, танкіст, який отримав важке поранення хребта під час бою і наразі прикутий до ліжка; Олександр Попруженко – офіцер, який врятував життя 15 солдатам-новоприбульцям, не давши розірватися гранаті в окопі, натомість сам отримав надважкі поранення і повністю осліп. Волонтери підтримували також «кіборга» Андрія Мельника, учасника оборони Донецького аеропорту, який спочатку отримав важку травму хребта, через рік йому ампутували одну ногу, а в березні 2018 року – другу. Упродовж трьох місяців 2018 року (березень, квітень, травень) цим трьом учасникам АТО від нашого фонду надходила постійна допомога, для них купувалися ліки та медичні препарати. 

У 2018 році волонтери ГКФ допомогли коштами на ліки ще двом пораненим бійцям Збройних сил України Миколі Іванову та Євгену Матюшенцю. На жаль, Євген не зміг подолати страшну хворобу і у серпні 2018 року помер. 

Крім підтримки поранених, співробітники ГКФ допомагали і продовжують допомагати декільком підшефним захисникам у забезпеченні технікою, медичними та будівельними матеріалами.  

«У червні 2018 ми здійснили масштабну акцію щодо забезпечення екіпажів АСАП медикаментами та необхідними матеріалами на 17000 грн., - розповідає активістка руху, корпоративний секретар ГКФ Тетяна Цой. - За кошти волонтерів було виготовлено та передано на передову 6 костюмів для десантників, закуплені препарати для боротьби з кліщами та комарами в польових умовах. Нашу підтримку не раз відчувала учасник АТО з 2015 року і по сьогоднішній день, героїня документального фільму «Невидимий батальйон" Юлія Матвієнко. 


Окрім того, офісні волонтери ГКФ співпрацювали з київськими волонтерами руху «Оболонські берегині» у придбанні основи для виготовлення маскувальних сіток і костюмів для українських бійців.  

Наприкінці 2018 року в ГКФ вирішили відзначити найактивніших співробітників у Міжнародний День волонтера. 60 колегам-активістам подякував генеральний директор ГКФ Геннадій Виходцев. 

- Подяка та повага усім учасникам нашого волонтерського руху, нехай кожен шляхетний вчинок спонукає до дії інших, а люди віддячують добром, - звернувся до колег волонтер корпоративного руху «Хочу допомогти» з 2014 року, генеральний директор ГК «Фокстрот» Геннадій Виходцев. – Біографія нашої корпоративної родини «Фокстрот» поповнилася добрими вчинками активістів, їхньою благодійністю та любов’ю до людей та нашої країни. Бажаю колегам-волонтерам здоров'я, процвітання, благополуччя, родинного затишку й любові.


Крім того, до підсумків 2018 року волонтери руху «Хочу допомогти» віднесли ще один вагомий результат роботи: централізовано (через управління персоналу) було прийнято 13 звернень працівників ГКФ щодо допомоги їм та їхнім рідним чи знайомим. За цими зверненнями у 2018 році зібрано більше 200 000 грн, якими співробітники підприємств під брендами ГКФ підтримали своїх колег у непростих життєвих обставинах.  

Довідка: На підприємствах бренду Фокстрот працює близько 5 тисяч співробітників. У 2018 році Фокстрот зайняв першу галузеву рядок в офіційному рейтингу 200 найбільших роботодавців України, складеного ДФС України rating.zone . Керівниками Групи компаній ФОКСТРОТ є Валерій Маковецький та Геннадій Виходцев.

ГКФрозвиває бренди