У всіх листопад, а в ГКФ – САМШИТосад!

"Алея ДалЕКОглядних" – логічний фінал корпоративного рейтингу “Тут працюють далЕКОглядні”-2019. 

7 листопада біля центрального офісу ГК «ФОКСТРОТ» на Дорогожицькій 1 еко-волонтери, що працюють у офісі, висадили 30 кущів самшиту. Садженці було куплено за кошти, отримані під час збору макулатури у 2019 році .

Цього року співробітники офісу на Дорогожицькій 1 тричі здавали макулатуру – у квітні, в липні, у жовтні 2019 року. Весь зібраний папір було відправлено на переробку. Частину грошей, отриману внаслідок здачі макулатури, було вирішено витратити на озеленення території перед офісом.

Напередодні у садівницькому господарстві Дніпропетровської області було замовлено 30 кущів самшиту. Рослини було доставлено до Києва за добу. Через осіннє гальмування життєвих процесів рослини відмінно перенесли транспортування. 


7 листопада в обідню перерву – заявлений час акції – на подвір'ї зібралися еко-активісти «Зеленого офісу на Дорогожицькій, 1. Долучитися до акції могли всі співробітники офісу. Але основну частину садівників склали перевірені часом, випробувані волонтери Зеленого офісу. Серед них – працівники Управляючої компанії, представники брендів, які розвиває ГКФ, та партнерів. Чоловіки викопали лунки потрібної глибини, А дівчата з любов’ю розмістили кущі у заглибинах. 


Таким чином, активісти офісу на Дорогожицькій,1 спільними зусиллями висадили ще 30 кущів самшиту, тим самим завершивши формування символічної "Алеї ДалЕКОглядних" з 60 кущів самшиту.

Плани на майбутнє

Підслухано під час акції: одна з волонтерок Зеленого офісу, стоячи біля куща самшиту, розмірковувала про потребу підхарчувати «свою» рослину добривами на наступний день. Що дало поштовх ідеї організовано підживити всі рослини "Алеї ДалЕКОглядних".

Якщо всі рослини приживуться, добре перезимують, то наступним кроком облаштування "Алеї ДалЕКОглядних" стане створення тут скамійки-інсталіяції з екологічним змістом – «Тут відпочивають далЕКОглядні». 


Нагадаємо, що Геннадій Виходцев, генеральний директор ГКФ, був одним з перших далЕКОглядних волонтерів компанії та засновником Зеленого офісу. Шеф завжди підтримує будь-які ініціативи співробітників, які мають користь для екології та економічний зиск від зелених ініціатив.

Трохи історії

2017 рік – заснування "Алеї ДалЕКОглядних" біля центрального офісу ГКФ – активісти висадили близько 30 кущів на подвір’ї офісу. Рослину вибрали за наступні якості:

1. Невибаглива до умов життя – росте навіть на кам'янистих ґрунтах.

2. Витримує тінь, посуху, надмірне зволоження.

3. Зелене листя на протязі року – рослина постійно продукує кисень.

4. Самшит росте повільно, але в перспективі може досягнути висоти 2-15 м.

2019 рік – "Алея ДалЕКОглядних" розростается. Логічно, що другу частину "Алеї ДалЕКОглядних" було вирішено засадити теж кущами самшиту.

ГКФрозвиває бренди