День народження інтернет-магазину FOXTROT.UA: 17 років розвитку та інновацій

Інтернет-магазин Фокстрот 15 травня відзначає свій 17 День народження! Давайте разом пригадаємо, "як це було"! А потім зіллємо вам трохи інформації про святкові знижки в інтернет-магазині Фокстрот в період з 15 по 27 травня.

Сьогоднішній карантин – це не тільки історії про людей. Карантин – це історії про бізнес – про його готовність до екстремальних ситуацій, бачення перспективи та довгострокове планування. Торгова мережа Фокстрот відкрила свій інтернет-магазин на початку 2000 років. На той момент цифра реальних (цегляних) магазинів наближалася до 200. Але компанія не тільки буквально з нуля створювала галузь торгівлі електронікою і побутовою технікою в Україні, а й однією з перших в країні запустила новий формат торгівлі – онлайн.



Доменне ім'я foxtrot.com.ua для свого інтернет-магазину компанія придбала у 2002 році. У цей же час почалися роботи зі створення сайту. У травні 2003 року онлайн-майданчик почав приймати перших відвідувачів. На сайті був виставлений каталог з цінами. Люди могли дізнатися інформацію про акції, а також купити уподобаний предмет.

Природно, з дати запуску по сьогоднішній день інтернет-магазин постійно допрацьовувався і оптимізувався. Глобальна модернізація відбулася у грудні 2019 році, що було дуже вчасно напередодні світової пандемії COVID-19 і всеукраїнського карантину. Крім сучасного дизайну і відмінного інтерфейсу відбулася синхронізація всіх комерційних і логістичних процесів. Зручності для покупця очевидні: він може вибрати товар онлайн, а потім забрати його в будь-якому магазині Фокстрот в Україні, замовити доставку поштою або кур'єром.

Останній рік став для інтернет-майданчика Фокстрот дійсно роком дорослішання – 30 млн покупців відвідали його й цього вистачило, аби завоювати лідируючі позиції у своєму сегменті. Ось ще кілька перемог зразка 2020 року:
  1. У період карантину сайт побив власні рекорди – обслужив покупців, чиє число перевищило кількість людей, які купують в період новорічних свят і Чорну п'ятницю.
  2. Кількість замовлень, оброблених менеджерами в березні-квітні, збільшилася в 2 рази.
  3. Особистий рекорд foxtrot.com.ua в період карантину – 270 тисяч відвідувачів в день. Загалом, в квітні в інтернет-магазин Фокстрот завітало 8,5 мільйони людей.
  4. У квітні продажі онлайн досягли рівня 50%. А це означає, що половина всіх покупок відбулася завдяки інтернет-магазину.

ГКФрозвиває бренди