Журнал Форбс ua: Геннадій Виходцев та Валерій Маковецький у списку найбільших рантьє України

У березні 2021 року журнал “Форбс Україна” склав список «25 найбільших рантьє» України. 23 місце у рейтингу посіли Геннадій Виходцев та Валерій Маковецький, як співзасновники ГК ФОКСТРОТ, що розвивають бренд комерційної нерухомості Depot Center. Бренд представлений в 6 торгово-розважальних центрах у Чернівцях, Лубнах, Миколаєві, Черкасах, Кропивницькому, Одесі. Площа нерухомості та її вартість дозволила редакції Форбс розмістити Геннадія Виходцева та Валерія Маковецького на 23 місці у списку з 25 найбільших рантьє України

Наразі чітко виокремилися дві особливості девелопменту від співзасновників ГКФ: масштабування мережі принципово ведеться лише в регіонах України та обов'язково з міцним локальним партнером, який допомагає всій інвестиційній групі в управлінні, мінімізації та ліквідації виникаючих ризиків.

– Сила матриці цього бізнесу – у наявності регіонального партнера, вважає Геннадій Виходцев, співзасновник Групи компаній «Фокстрот». – Він (партнер) може бути міноритарієм, але його підтримка завжди дуже потрібна. Тому що з Києва нам складно побачити, які внутрішні процеси відбуваються у регіонах. Часто виникають якісь проблеми, які вирішити може тільки той, хто живе і давно має бізнес в цьому місті.

– Ми розвиваємо комерційну нерухомість лише у регіонах України., – говорить Валерій Маковецький, голова наглядової ради ТМ «Фокстрот». – Намагаємося купувати вже готові і, з нашої точки зору, ліквідні, об'єкти. Нехай це будуть невеликі ТЦ обласного масштабу, загальною площею 10-15 тис. кв. м., але саме вони демонструють непогану ефективність. У всіх шести випадках ДЕПОт-центрів в Україні – це не нове будівництво, а добудова чи реконструкція вже існуючих будівель. У результаті нашої участі всі вони стали стабільно прибутковими об'єктами.

Рейтинг рантьє-2021 очолив власник столичного БФК Gulliver Віктор Поліщук. Другий рядок у списку посів девелопер Вагіф Алієв, який є засновником девелоперської компанії Mandarin Plaza Group, яка розвиває мережу мегамолів у Києві, куди входять ТРЦ Blockbuster Mall, Lavina Mall, а також БЦ Mandarin Plaza. На третій сходинці рейтингу розмістився засновник інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала з партнерами.

Після Геннадія Виходцева та Валерія Маковецького рейтинг українських рантьє продовжує засновник литовської BT Invest і власник ТРЦ Retroville Раймондас Туменас (24-те місце). Та засновник мережі супермаркетів "Фуршет", власник ТЦ "Променада-Центр" і "Променада-Парк" Ігор Баленко (25-те місце).


Журнал «Forbes» – американський діловий журнал. Був заснований ще у 1917 році. Відомий перш за все своїми рейтинговим спискам найзаможніших людей світу. У журналі обов'язково висвітлюються історії успіху, приділяється значна увага новим ідеям для бізнесу та інвестиціям, публікуються авторитетні рейтинги. До прикладу, у 1918 році журнал опублікував перший рейтинг 30 найбагатших американців, який очолив Джон Рокфеллер, чиє ім'я сьогодні відомо практично всім, дотичним й недотичним до бізнесу.

Forbes має доступ до перших осіб компаній, політиків і лідерів думок, отримує інформацію від найбільш обізнаних джерел та використовує так звані “принципи BBC” – коли інформація береться з 2-3 незалежних джерел. Завдяки цьому «Форбс» є одним із найавторитетніших і найвідоміших економічних друкованих видань у світі. Безпосередньо Forbes Україна видається з березня 2011 року. Потім була пауза з серпня 2016 року по травень 2020 року. І ось з червня 2020 року видається знову та ранжує у списки людей, які формують економіку країни.

ГКФрозвиває бренди