«Лідер системної екотрансформації»: екологічний інвестиційний проект Геннадія Виходцева та партнерів визнано в галузевому рейтингу

За підсумками 2021 року сонячна електростанція “Солінг 3”, яка входить в енергогенеруючий дивізіон компанії Solar Generation, отримала звання «Лідер системної екотрансформації» від Професійної асоціації екологів України та національного журналу «Ecobusiness». Директору компанії Станіславу Ігнатьєву було вручено галузевий “ЕкоОскар”. Нагородження відбулося у рамках Всеукраїнського форуму «Лідерство і Екотрансформація – 2021», який відбувся у Києві 16 грудня

Компанія Solar Generation – інвестиційний проект співзасновників Групи компаній Фокстрот Геннадія Виходцева, Валерія Маковецького та Геннадія Молдавського. Бізнесмени, які вже мають успішний досвід диверсифікації джерел прибутків – національний бренд Фокстрот та бренд ДЕПОт (мережа торговельно-розважальних центрів, які розміщені у 6 містах України), з 2019 року інтенсивно інвестують у національну зелену енергетику через проекти компанії “Solar Generation”.

– 22 грудня в Україні відзначається день енергетика – професійне свято людей, без яких неможлива робота жодної галузі промисловості, функціонування інфраструктури, а також звична життєдіяльність сучасної людини, – говорить Геннадій Виходцев, голова ради засновників Групи компаній Фокстрот. – Через проєкт Solar Generation ми також долучилися до розбудови галузі зеленої енергетики в Україні. Крім комерційних інтересів, це стало нашим внеском у енергетичну незалежність країни та реалізацію власних екологічних цінностей.


Наразі енергогенеруючий дивізіон компанії Solar Generation складається з трьох сонячних електростанцій – “Солінг 1” , “Солінг 2”, які розміщені у Миколаївській області, та “Солінг 3” (у подальшому «Екотехнік-Тарасівці») , яка розміщена в Чернівецькій області, у селі Тарасівці, яка входить у Ванчиківську ОТГ. «Екотехнік-Тарасівці» збудована на заболочених, непридатних для сільськогосподарського обробітку земель. За виробничими потужностями електростанція є найбільшою у Західній Україні, і п'ятою за розміром в Україні, десятою за потужністю станцією у Європі. Станція забезпечує чистою та екологічно безпечною електроенергією значну частину Чернівецької області.


– На сьогодні підприємство «Екотехнік-Тарасівці» виробило 150 Гігават-годин. При цьому в атмосферу не було викинуто 150 кілотонн викидів СО-2, які б потрапили туди, якби ця енергія була вироблена тепловими електростанціями, – підкреслив значення зеленої енергетики Станіслав Ігнатьєв, директор компанії Solar Generation. – А електроенергія, яку вже вироблено у Тарасівцях, забезпечила енергією близько 150 тис. будинковолодінь.


Наразі підприємство «Екотехнік-Тарасівці» стало сталим партнером Ванчиковецькоі громади. Спільно реалізуються інфраструктурні проекти, зокрема, заасфальтовано проблемну ділянку дороги у селі Тарасівці, надається матеріально-технічна допомога місцевій школі й Будинку культури. Ще одним результатом дружби «Екотехнік-Тарасівці» з місцевою громадою стала організація навчального візиту місцевих активістів до дружньої громади Яблонь у Республіці Польщі, спільними зусиллями розробляється стратегія розвитку громади. Така співпраця вже є прикладом того, як бізнес та місцеві громади стають партнерами, аби спільно покращувати якість життя кожної людини.

ГКФрозвиває бренди