Іспанія, Сумщина, Дніпропетровщина – перші гуманітарні маршрути Фокстрота з Міжгір`я

У першій декаді квітня в Групі компаній Фокстрот назвали перші результати співпраці з «Гуманітарним центром Міжгір’я» при Міжгірській територіальній громаді в Закарпатській області

Центр гуманітарної допомоги допомагає українцям долати наслідки окупації росією, акумулює гуманітарні вантажі з усієї Європи, які згодом соціальні партнери розвозять в Харків, Київ, Чернігів, Київщину, Запоріжчину, Сумщину.


8 квітня Група компаній Фокстрот як партнер Центру сприяла доставці в Міжгір’я гуманітарної допомоги з Іспанії, від Eventos Ucranianos en el País Vasco з регіону Країна Басків. Україна отримала від іспанців генератори, їжу, засоби гігієни та інші вкрай необхідні речі – всього 28 палет вантажу об’ємом 90 кубічних метрів.


Закривши питання міжнародного перевезення вантажу з Іспанії, ГК Фокстрот організував допомогу партнерського підприємства «Престо» з перевозки гуманітарки по Україні. Перший внутрішній маршрут проліг від Львова через Міжгіря до Жовтих вод. Громаді на Дніпропетровщині, що межує з Донеччиною та приймає родини переселенців, «фокстротівська» вантажівка привезла матраси, постільні приналежності, продукти харчування, медикаменти.


Ще одна машина з гуманітарною допомогою за ініціативи ГК Фокстрот поїхала до мешканців нещодавно звільненого з окупації Тростянця.

– Тростянець на Сумщині за місяць в окупації натерпівся чимало. Зруйновано багато будинків, лікарня, вокзал. Але ніхто не зруйнує бажання людей жити. Тож, наш сьогоднішній вантаж, дякуючі співпраці з Група компаній «ФОКСТРОТ» – відчайдушним мешканцям цього славного містечка. Крупи, макарони, консерви, вода, речі гігієни, корм для домашніх тварин – все вже у дорозі! – повідомилв Центр Міжгір’я на своій сторінці в Фейсбуці. – Наша подяка Геннадію Виходцеву та ГК Фокстрот за допомогу».

Крім того, за сприяння Фокстроту Центр переслав ліки Волонтерській сотні «Доброволя» у Києві. Обезболюючі засоби волонтери передадуть до столичного військового шпиталю.


Нагадаємо, що 26 березня Геннадій Виходцев, генеральний директор УК ГКФ (Управляюча компанія Групи компаній Фокстрот) та Голова правління Громадської організації «Агенція регіонального розвитку та інновацій «Центр Міжгір’я» Катерина Славець підписали Меморандум про співробітництво та взаємодію задля подолання наслідків військової агресії Російської Федерації проти України та утвердження засад незалежності України. Партнери домовилися про співпрацю в питаннях оперативного отримання гуманітарної допомоги Центру в усіх регіонах України.


За перший місяць війни компанія Фокстрот сплатила до державного бюджету 22,44 млн грн податку, з них 5 млн – податкового авансу. А сума наданої ритейлером допомоги ЗСУ, рятувальним службам, теробороні і волонтерам складає вже 7, 5 млн грн.

ГКФрозвиває бренди