Ми як орендарі інвестували 2,3 млн грн у новий склад: Геннадій Виходцев розповів «Інтерфакс-Україна» про підсумки роботи в перший військовий рік

У дні роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну відоме інформаційне агентств опублікувало інтерв’ю українського підприємця та інвестора про стан активів, збитки, мільйонні інвестиції у відбудову і подальше бачення розвитку бізнес-проєктів. Пропонуємо короткий огляд матеріала

Про перший день війни: «Я не задумувався про виїзд з України, хоча по віку маю на те право. А мій партнер Валерій Маковецький 24 лютого взагалі прийняв рішення повертатися в Київ, і ми «з колес», що називається, узгоджували з командою перші рішення, як працювати Фокстроту у військовий час.


Яким був антикризовий план команди? Ще до війни почалася евакуація матеріальних цінностей із прифронтових областей на захід України, було обмежено постачання товарів в магазини «Фокстрот» на сході та півдні країни, чим ми скоротили збитки, які згодом принесла війна. Проговорили диспозиції керівного складу і можливу релокацію центрального офіса. Прописали безпекову складову тих магазинів, які могли би працювати через віддаленість від бойових дій.

Математика війни

Перший болючий удар: Це руйнування складу в Гостомелі і збитки в 650 млн грн стали дуже болючими для нас (вказана цифра – це недоотриманий прибуток, додайте сюди розбомблену нерухомість, моральний стан співробітників, які пережили російський ракетний удар та окупацію – сума буде в рази більшою).

Зруйнований-Відбудований центральний склад

Як діяли, залишившись без центрального складу? Реакція на руйнацію складу була частиною антикризових дій компанії. Спочатку ми дали співробітникам можливість вивезти родини в безпечні місця. Перевезли майже півтори тисячі співробітників до Львова, де в одному з магазинів на другому поверсі запрацював центральний офіс. А потім запросили людей, що повернулися на робочі місця, евакуювати товарний залишок зі сходу та захід, щоби технікою з магазинів, які закрили, торгувати в магазинах, які могли працювати. Весь транспортний флот, який ми найняли для релокації товара, йшов в сторону безпечних регіонів і таким чином ми задовільняли товарний голод, який вже відчувався. Команда евакуювала зі сходу на захід 27 000 куб. м товару, виконавши для цього майже п’ятсот авторейсів. А вже навесні Фокстрот відкрив регіональний склад на Львівщині. Згодом ми як орендарі інвестували 2,3 млн грн в новий центральний склад під Києвом, в Колонщині, площею 22 000 кв. м. Менеджери Фокстрота запропонували відмовитися від резервних складських потужностей, щоби повністю перейти на централізовану операційну діяльність з одного складу.

Зруйнована сонячна станція на Миколаївщині

Повна версія інтерв’ю – тут

Допомога ЗСУ

ГКФрозвиває бренди