«Фокстрот – сміливий бізнес, що змінює країну», – експерти Центра розвитку КСВ

20 квітня – CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” провела щорічну конференцію “Сміливий бізнес, що змінює країну” та нагородила компанії за впровадження кращих практик з корпоративної соціальної відповідальності у 2022 році

Компанії, що взяли участь у заході: Фокстрот, Bayer Ukraine, Farmak, Kyivstar, Metinvest Group, Metro Ukraine, Sigma Software, і багато інших.

У конкурсі кейсів з корпоративної соціальної відповідальності взяли участь 20 українських компанії, які подали свої 30 кейсів у форматі «проблема-рішення-результат». Кейси оцінювали міжнародні експерти за чотирма основними критеріями: інноваційність, діалог зі стейкхолдерами, довгострокові результати проекту для компанії і суспільства, формат опису кейсу.

Вручення нагород відбулося в рамках конкурсу КСВ-кейсів, що був присвячений Цілям сталого розвитку та внеску українського бізнесу в їх досягнення.


Група компаній Фокстрот отримала нагороду за корпоративний кейс “Рік війни. Партнерство заради незалежності України та зміцнення бізнеса”, що відповідає «Цілі №17. Зміцнення засобів реалізації Глобального партнерства в інтересах сталого розвитку та активізація його діяльності». У кейсі ГКФ йдеться про те, як синергія з державними та комерційними партнерами стала інструментом боротьби за незалежність України та виживання бізнесу.


У 2022 році команда Фокстроту опрацювала більше 900 запитів на допомогу від Сил оборони України, волонтерів та громадських організацій та надала техніки на 14 млн. грн. З вересня 2022 року розпочалося шефство “Фокстрота” над військовими частинам Повітряних силу України, які розвивають систему протиповітряної оборони України. Фокстрот передав силам ППО 205 од. техніки на суму майже 1,5 млн. грн. За час війни за незалежність України пул соціальних партнерів за рік розширився з 30 (на початок 2022 року) до 196 партнерів (на лютий 2023 року). А сам ритейлер увійшов до рейтингу компаній, які за час війни відштовхнулися від дна і показали ефективність менеджерських рішень (за версією Forbes Україна»)


«Кожен з вас – боєць, який своєю працею наближає перемогу України в цій війні, живлячи економіку України та допомагаючи силам оборони», – так резюмували роботу бізнеса в 2022-2023 році Голова Ради засновників Групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев та Голова Наглядової ради мережі «Фокстрот» Валерій Маковецький.

«Попереду на нас чекає світле майбутнє – і на Україну, і на увесь український бізнес, – говорить Олексій Зозуля, виконавчий директор мережі «Фокстрот».

Символічно, що на дипломі Фокстрота надруковано слова вихованиці Софійки з Харкова, яка знайшла притулок в соціальному закладі СОС Дитячі Містечка, якому з 2010 року допомагає Група компаній Фокстрот: “Привіт, я хочу стати блогером. Я буду розповідати про різні міста України. Україна буде з Кримом, буде незалежна, шикарна”, – мріє маленька Софійки з Харкова.

Нагадаємо, що це не перша відзнаки Фокстрота від Центра “Розвиток КСВ”:
  • 2012 р. бізнес-кейс «Школа безпеки: комфортно там, де безпечно!» визнаний кращим у стратегічній номінації «Відносини зі споживачем.
  • 2015 р. «ЕКОКЛАС» «Фокстроту» – кращий екологічний кейс конкурсу КСВ -2015.
  • 2019 р. Група компаній Фокстрот була відзначена за кейс «Тут працюють далЕКОглядні».
  • 2021 р. нагорода за кейс «Кожному – по пухнастому другу: як Фокстрот допомагає у зменшенні чисельності безпритульних тварин».
Сміливі єднаються задля перемоги. Внесок кожного із нас має вирішальне значення для перемоги!

ГКФрозвиває бренди