Два роки щодня підсилюємо наших!

Фокстрот підбив підсумки допомоги Силам оборони України технікою на майже 29 млн грн, нарахував сотню активістів корпоративного штабу «Допомога нашим» та навів середню статистику: працівники компанії щодня видають захисникам 11 одиниць техніки, не припиняючи свою соціальну місію навіть у вихідні чи свята

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну в корпоративному штабі мережі Фокстрот «Допомога нашим» підбили підсумки системної роботи компанії на підсилення захисників України технікою.

Загальна сума допомоги Силам оборони України технікою з 24 лютого 2022 року склала 28,8 млн грн. З них у військові частини ЗСУ бізнес передав гаджетів на 22,2 млн грн, сили ППО зміцнилися технікою від Фокстрот на 2,5 млн. грн, підрозділам поліції і на потреби рятувальників ДСНС України передано техніки на 1,7 млн грн, лікарням та госпіталям – на 1 млн грн. Техніки на 800 тисяч грн фоктсротівці передали своїм колегам-захисникам, яких в компанії називають
#ротаФокстрота.


Серед тих, кого ритейлер підсилив ноутбуками, планшетами, принтерами, телевізорами, обігрівачами – легендарні Привиди Києва, бійці 3-ї ОДШБ, вертолітники-чорнобаївці, знаменитий спецпідрозділ Kraken, підшефні Юлії Паєвської (Тайри) – військовополонені а їх родини, захисники з 24 бригади Данила Галицького, Київська зентіно ракетна бригада (що збила 13 Кінжалів), 47 бригади «Магура», а ще названий на честь загиблого директора львівського Фокстрота – підрозділ аеророзвідки Foxtrot 80 ОДШБ Галицької бригади тощо.


У штабі «Допомога нашим підрахували, що за 2 роки компанія опрацювала більше 1 200 офіційних запитів від захисників України і на потреби цивільних українців, видавши більше 8000 одиниць техніки.


«З цієї статистики виходить, що фокcтротівці щодня видають по 11 одиниць техніки військовим, рятувальникам, звільненим з полону бійцям, співробітникам, що пішли воювати, – розповідає ініціатор створення корпоративного штабу «Допомога нашим», СЕО Фокстрот Олексій Зозуля. – У цьому результаті – енергія сотні активістів, співробітників магазинів та центрального офісу, які встигають і виконувати роботу за функціоналом, і долучаються до благодійної видачі техніки захисникам України».

Система роботи із запитами про допомогу технікою була побудована у Фокстроті ще в перші дні повномасштабного вторгнення. Листи-запити передають в штаб через директорів магазинів в регіонах, через операторів контакт-центру, корпоративною поштою та через корпоративні акаунти в соцмережах.

«Працює сарафанне радіо: бійці діляться з побратимами контактами, де їм щиро допомогли, – описує механіку роботи куратор штабу «Допомога нашим», прессекретар Групи Фокстрот Алевтина Демуцька. – У повідомленні на месенджер так і пояснюють: побратими дали ваш контакт, сказали – Фокстрот виручить. Виручаємо, відсоток відмов дуже низький, в основному через неможливість офіційно оформити передачу техніки. Але і тут знаходимо вихід: ділимося вживаною технікою з магазинів та центрального офісу, провівши її модернізацію за допомогою ІТ-спеціалістів компанії».

Основний актив штаба «Допомога нашим» – це директори магазинів, їх заступники, товарознавці. Саме вони приймають запити про допомогу на місцях в регіонах України і допомагають підібрати техніку, замовити її у постачальника, скласти бюджет, перемістити зі складу тощо. Саме персонал магазину і вручає техніку захисникам, отримуючи від бійців позитивні емоції та подяки. А ще серед учасників штаба – діловоди та обліковці, юристи та категорійні менеджери, бухгалтери, IT-вці, піарники і маркетологи.

Така системна робота високо оцінена вищим військовим керівництвом країни. 15 активістів фокстротівського штабу «Допомога нашим» у 2023 році відзначені Подяками генерала Валерія Залужного «За значний особистий внесок у справу розвитку Збройних сил України, плідну та самовіддану співпрацю з Міністерством оборони України по захисту територіальної цілісності України».

Наказом міністра оборони України Олексія Резнікова, голова ради засновників групи компаній Фокстрот, Геннадій Виходцев відзначений медаллю «За сприяння Збройним силам України». А голова наглядової ради Фокстрот Валерій Маковецький має відзнаку «За сприяння повітряним силам України» від генерал-лейтенанта Миколи Олещука, командувача Повітряних сил ЗСУ.


Наразі Фокстрот – це 121 працюючий магазини у 67 містах України, у тому числі – в Херсоні, Краматорську та Слов’янську, онлайн-майданчик foxtrot.ua і мобільний додаток. А ще1 новий центральний склад (замість розбитого окупантами у березні 2022 року у Гостомелі) і 14 млн покупців (12,4 млн у березні 2022 року).

«Слава всім, хто б’ється за Україну і працює, шоби вона вистояла, – говорить Геннадій Виходцев, співзасновник бренда Фокстрот. – Вдячний кожному колезі, хто виходить на роботу і забезпечує такі економічні та соціальні результати. Працюємо до перемоги України».

ГКФрозвиває бренди