Ф-підтримка незламних тваринок: стартувала оновлена місія з допомоги чотирилапим

Ритейлер Фокстрот і благодійний фонд Happy Paw знову об’єдналися у соціальній ініціативі для допомоги тваринам. Цього разу місія направлена у притулки з прифронтових регіонів, де живуть незламні пухнасті мешканці

У травні 2023 року омнікальний ритейлер Фокстрот разом із благодійним фондом Happy Paw оголосив про запуск оновленої програми з допомоги безпритульним тваринам, що постраждали через повномасштабну війну росії в Україні. Програма є продовженням уже відомої багатьом акції «Ф-підтримка вимушено переміщених тваринок».

Та цьогоріч увага буде зосереджена на зборі коштів для організації допомоги притулкам саме у прифронтовій лінії. Зокрема, благодійники опікуватимуться маленькими хвостиками у притулках Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської, Миколаївської областей.


«Наслідки від повномасштабної війни – усюди. Тисячі беззахисних і безмовних тваринок досі перебувають у притулках поблизу лінії зіткнення з ворогом. Не у всіх притулків є змога евакуюватися, проте їм можна передати допомогу у вигляді корму, ліків, води. «Ф-підтримка незламних тваринок» – це змога не тільки забезпечити всім необхідним притулки, а й розповісти їхні історії, показати щоденне життя закладів, щоб привернути увагу суспільства до загостреної проблеми безпритульних тварин і запобігти погіршенню ситуації», – коментує Людмила Єнжеєвська, кураторка фонду Happy Paw.


Щоквартально організатори визначають один з регіонів для акумуляції коштів для допомоги, а щомісяця – один притулок, чиї потреби будуть закривати.

Збір стартував із допомоги тваринкам Донецького регіону, а саме притулкам у Слов’янську, Добропіллі та Мирнограді. Під опікою цих прихистків щоденно перебуває більш ніж 730 котів та собак і, на жаль, ця цифра щоденно збільшується.

«Ми беремо приклад з наших воїнів, які не лише захищають нас від ворога, але й турбуються про безпритульних тварин навіть на передовій. Наша багаторічна співпраця з благодійним фондом Happy Paw допомагає тим, хто не може про себе подбати – це самотні собаки і коти. Ми впевнені, що варто продовжити нашу спільну благодійну місію та надати підтримку там, де її чекають найбільше. Віримо, що кожна незламна лапка відчує долоню Ф-підтримки!», – зазначив маркетинг директор Фокстрот Олег Нікольський.


Кожен може долучитися до місії 2.0 – «Ф-підтримка незламних тваринок». Усі зібрані кошти (з 30 квітня 2024 року по 31 березня 2025 року) будуть спрямовані на закупівлю ліків, корму, будок, надання медичної допомоги та забезпечення інших потреб хвостиків у притулках в прифронтових регіонах.

Відзначимо, що на другому році повномасштабної війни ритейлер разом з українцями успішно реалізував масштабну програму «Ф-підтримка» вимушено переміщених тваринок.

Протягом 16 місяців 2022-23 років силами небайдужих сердець зібрано і перераховано на потреби евакуйованих хвостиків 1,1 млн гривень. Це дало можливість нагодувати, вилікувати і зробити щасливими 9973 пухнастиків із 48 притулків Донеччини, Херсонщини, Харківщини, Київщини, Черкащини та ін., для яких було закуплено майже 20 тонн їжі та 5860 медичних препаратів.

ГКФрозвиває бренди