Геннадій Виходцев: три Уроки від Фокстроту зроблять літо безпечним

Напередодні шкільних канікул в трьох містах України близько 1,5 тис. дітей взяли участь у святах з ГК Фокстрот в рамках власного освітнього проекту «Школа безпеки»

З приходом літа школярі мають більше вільного часу і нові можливості для розваг. Тому питання з безпекою дітей стає супер актуальним. У цей час фахівці ГУ ДСНС України активізують профілактичні заходи серед школярів, а їх партнер - Група компаній Фокстрот - в рамках власного соціального проекту «Школа безпеки» підтримує цікаві ідеї поширення знань про безпечну життєдіяльність серед дітей. 


Три свята провели партнери на початку літа 2019 року. 23 травня в Черкасах, на території ТРЦ "DEPO't Center", відбулося перше заняття з серії літніх Уроків безпеки. 1 червня естафету прийняли в Запорізькій і Миколаївській областях. 

Найцікавіше про Національні уроки безпеки

Черкаси. 

23 травня черкаський ТРЦ "DEPO't Center", який розвиває ГК Фокстрот, по-новому зустрічав маленьких відвідувачів. Гостей вітали ростові ляльки – лисичка Фокс і Посіпака-пожежний. 


Школярі та їхні батьки із задоволенням відвідали виставку сучасного рятувального обладнання, поспілкувалися з професійними рятувальниками. Маленькі гості приміряли на себе екіпіровку рятувальника. Найбільш сміливі пройшли випробування на точність - струменем води з брандспойта збивали з тумби м'ячі. До речі, це була не просто гра, а імітація гасіння вогнища пожежі. 


Крім забав, з дітьми спілкувалася екстремальна психологіня Леся Коротяєва. Говорила про паніку та її шкоду. Вчила дітей, як вони повинні поводитися в некерованому натовпі. Начальник другої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС Богдан Копила продемонстрував дітям "бойові якості" рятувальника. Головний рятувальник Черкас "всього лише" жонглював гирями, чия вага (кожної) дорівнює 48 кг.


В створенні атмосфери свята до дорослих рятувальників доєдналися фіналісти обласного етапу Всеукраїнського фестивалю ДЮП - команда ЗОШ № 26 - «Планета 26». У популярному форматі КВК школярі розповіли оточуючим, як вести себе в умовах надзвичайної ситуації. 


Після ігрового навчання Лиса Фокс і Посіпака провели вікторини та конкурси. За розуміння основ безпечної життєдіяльності та творчий підхід до виконання завдань діти отримали подарунки від спонсорів заходу - диски з мультфільмами «Фокс і Трот поспішають на допомогу», листівки та Розклади уроків, створені за мотивами мультика. 

Запоріжжя. 1 червня 2019 естафету від черкаського загону ДСНС перейняли колеги з Запорізькій області. На території міського Центрального Парку культури і відпочинку «Дубовий Гай», в рамках щорічного "Фестивалю Сім'ї", відбулася акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 

Прекрасна леді Фокс (лисичка) розповіла юним слухачам, як вони можуть убезпечити власне життя. Потім всі разом дивилися мультфільми «Фокс і Трот поспішають на допомогу». У фіналі - конкурс ліплення з пластиліну героїв мультфільму. Найталановитіші скульптори отримали корисні подарунки від соціального проекту «Школа безпеки» від Групи компаній «Фокстрот». 


Миколаїв. 1 червня своїх малюків навчали миколаївські рятувальники за підтримки ГК Фокстрот. Формат - широкомасштабне сімейне шоу «Зробимо життя безпечним».  

Учасники свята відвідали виставку модернізованої пожежно-рятувальної техніки. До речі, наявність акваторії дозволила рятувальникам продемонструвати дітям катери на повітряних подушках, які вони використовують в своїй роботі. Далі йшло вручення подарунків переможцям всеукраїнського конкурсу на протипожежну та техногенну тематику «Кращий пожежний - це ти!». Переможці отримали подарунки-сюрпризи і грамоти. Тут же працювали консультаційні пункти - Медичний, Хімічний, Пожежний, Вибухонебезпечний, Безпека на воді. Кожен бажаючий побачив потенційно небезпечні предмети, отримав пораду з профілактики або алгоритм виходу з некерованої ситуації.

Родзинка свята - масштабна ігрова програма для дітей. Лисичка Фокс, яка виконує роль ведучої, встигла скрізь. Глядачам запам'яталися конкурси малюнка на оргсклі, естафета «Одягни бойовий одяг», подолання смуги перешкод з практичними завданнями. Розважати малечу дорослим рятувальникам та леді Фокс допомагали Дружини юних пожежників з місцевих навчальних закладів. 

- Ми із задоволенням підтримуємо такі заходи. Тому, сподіваємося, літо для них буде безпечним і здоровим, - підсумував чергову серію "Уроків безпеки" Геннадій Виходцев, генеральний директор Групи компаній «ФОКСТРОТ». І подякував за сприяння літнім Урокам безпеки спеціаліста Управління ДСНС в Черкаській області Інну Долбін, спікера ГУ ДСНС України в Миколаївській області Ілляну Пацюк, начальницю Сектора зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю підполковника служби цивільного захисту ГУ ДСНС України в Запорізькій області Баришеву Юлію Володимирівну .  

Нагадаємо, з 2003 року бренд Фокстрот підтримує державу у виховній роботі зі школярами з метою профілактики нещасних випадків у невиробничій сфері. З 2008 року Група компаній Фокстрот співпрацює з ГУ ДСНС України. 

Спільно партнери розвивають комплексний соціальний проект "Школа безпеки" під девізом "Комфортно там, де безпечно», який реалізується через ряд агітаційних і профілактичних заходів. У рамках соціального проекту в 2012 році створено мультсеріал "Фокс і Трот поспішають на допомогу». 4 серії мультфільму «Пожежа», «Поведінка в супермаркеті», «Побутова техніка» і «Небезпечні витівки на воді». Тільки в інтернеті мультсеріал подивилися близько 1 мільйона глядачів. А ще - сотні Уроків безпеки, тематичні конкурси малюнків, вікторини на знання правил безпеки. За мотивами серії мультфільму «Пожежа» були розроблені Розклад уроків та листівка «При пожежі дій правильно!».

Соціальний проект «Школа безпеки» понад 10 років підтримують співзасновники ГК Фокстрот Геннадій Виходцев і Валерій Маковецький.

ГКФрозвиває бренди