Валерій Маковецький та Forbes до 30-ї річниці України: «З чого починається «Фокстрот»

У червні 2021 року до 30-річчя Незалежності України журналісти видання Forbes UA продовжили публікацію статей про 30 років становлення українського бізнесу

В ретроспективі 1994 року журнал розповів про появу галузі електроніки, зародження телефонії в Україні та появу бізнесу Валерія Маковецького та Геннадія Виходцева (бренд Фокстрот).

«Якими ми були, як стали тими, хто ми є, як із руїн радянського ладу поставали ініціатива, винахідливість, ділова хватка українських підприємців. Один рік — одна історія, один урок», – пише Катерина Шаповал, журналістка видання, починаючи опис 1994 року.


«Мене завжди цікавила техніка, – наводить видання слова співзасновника ГК Фокстрот Валерія Маковецького. – За радянських часів я займався записом відеокасет. Потім почав продавати відеомагнітофони, факси, телефони. Мій партнер Геннадій Виходцев постачав українську техніку до Польщі. Із розпадом Радянського Союзу ми почали возити техніку з Еміратів. Уперше я полетів у Дубай 1992 року. Тоді це було село, але там змогли організувати великий оптовий хаб для Африки та країн Перської затоки. Була велика конкуренція між продавцями, тому вони давали непогані ціни, і, що найважливіше, – в кредит.

Ми возили на Іл-76 – цього добра від радянської армії залишилося багато – по $1,5–2 за кілограм. Перевезення організовували дві туристичні компанії. Літак вміщував 40 т вантажу. З 1997 року ми фрахтували вже практично весь літак для себе.

Детальніше тут

ГКФрозвиває бренди