25 здавай – дітям допомагай! Фокстрот долучився до акції “Монетки дітям”

Бренд Фокстрот став інформаційним партнером благодійної акції від Національного Банку України, що ініціював збір неробочих монет номіналом 25 копійок на користь онкохворих дітей, якими опікується фонд “Таблеточки”. Під гаслом “25 здавай – дітям допомагай” Фокстрот долучився до збору монет. З 1 до 30 вересня 2021 року збір триватиме в центральному офісі ГКФ, також запущена інформаційна кампанія про можливість стати учасником акції серед покупців та співробітників магазинів Фокстрот по Україні

Монети номіналом 25 копійок вилучено з обігу 01 жовтня 2020, й ними вже майже рік не можна розрахуватися у магазині. Монети можна тільки обміняти у банках на банкноти діючих номіналів, але люди не поспішають цього робити. Підраховано, що українці тримають у себе 1,5 мільярда монет номіналом 25 копійок. Це – 400 мільйонів гривень. З моменту, коли 25 копійок перестали бути платіжним засобом, Національний банк вилучив лише 83,8 млн штук таких монет. Це становить 5% від загальної кількості цих монет, які були в обігу. Решта лежить по скарбничках, кишенях та на полицях. Але саме ці гроші можуть врятувати життя онкохворих дітей.


– Ця ініціатива – приклад того, як загальні зусилля та розумна утилізація знецінених копійок можуть стати безцінними та реально допомогти онкохворим дітям, – наголосив Геннадій Виходцев, співзасновник Фокстрот. – Підтримую цю ініціативу Фокстрота стати помічником та інформаційним партнером акції “Монетки- дітям”.

Монети, які зберуть протягом акції у Фокстрот, будуть доставлені до банків, що є партнерами акції, серед яких Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк. Після цього сумма, яка є еквівалентом колишньої вартості монет, буде перерахована у фонд “Таблеточки”. Звіт про зібрану за допомогою Фокстрот суму буде виставлено у корпоративній стрічці новин ГК Фокстрот за вересень.

“Таблеточки” – це благодійний фонд, який уже 10 років допомагає онкохворим дітям в Україні. Фонд працює в чотирьох напрямках: адресна допомога сім’ям, системна допомога дитячим онковідділенням, захист прав дітей і професійний розвиток медичного персоналу. Щомісяця під опікою фонду перебуває 500 сімей і 21 онковідділення по всій Україні. За час роботи фонду понад 5000 сімей отримали адресну допомогу. Фокстрот долучається до ініціатив фонду “Таблеточки” з 2015 року.

ГКФрозвиває бренди